r
Nosalty Logó

Csirkemájjal rakott zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Csirkemájjal rakott zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2901 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4315 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    980 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4203 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    693 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2054.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17261 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    497 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3921 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16813 micro
  • α-karotin
    832 micro
  • β-karotin
    4824 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    2773 micro
  • Lut-zea
    6896 micro
Összesen 2901 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot sós vízben megfőzzük.
  2. A rizst is forrásban lévő, sós vízben megfőzzük.
  3. 5 evőkanál olajon megpirítjuk a megpucolt és cikkekre vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát és a paradicsomot, a megpucolt és kisebb darabokra vágott májat.
  4. Belepréseljük a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és felöntjük 2 dl vízzel, fedő alatt pároljuk.
  5. Egy kisebb tepsi aljába terítjük a megfőtt és lecsepegtetett zöldbabot, rá a rizst, és ezen elterítjük a lecsós májat.
  6. A tetejét meglocsoljuk tejföllel, és 15 percig sütjük 180 fokon
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5278
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájjal rakott zöldbab
Salamon Csilla 1202 recept

Gyors, mindent bele egytálétel.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek