r
Nosalty Logó

Csirkemájjal és körtével töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Csirkemájjal és körtével töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 314 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2499 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 163 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1243 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 314 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.5 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5514.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2344 mg
  • Nátrium
    2462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    991.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9962 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1830 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9940 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 2499 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kétfelé vágjuk, lapján felvágjuk, de nem végig, kiterítjük, enyhén klopfoljuk, egy oldalon sózzuk és borsozzuk.
  2. A sajtot csíkokra, a körtét nyolc cikkre vágjuk, magházat eltávolítjuk.
  3. Leterítünk az asztalra egy 30 centis alufóliát, közepére rakunk 4 szelet bacont, erre tesszük a húst.
  4. Középen, hosszában lerakjuk a sajtot, ennek két oldalára két-két cikk körtét teszünk.
  5. A körték közötti mélyedést kitöltjük májjal, megszórjuk őrölt szerecsendióval, és megsózzuk. A csirkemájat bátran sózzuk sütés előtt, nem fog megkeseredni, megkeményedni. Finomabb, ha frissen reszeljük rá a szerecsendiót.
  6. Ezután felhajtjuk, a hús és a bacon szeleteket ráhajtjuk, felhajtjuk az alufóliát, középen végig összefogjuk, és a végeit elcsavarjuk.
  7. A többi húst is megtöltjük, tepsibe helyezzük, és 60 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
  8. Ha kész, kicsomagoljuk, hagyjuk hűlni 30 percet, majd ezután éles késsel felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1504
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 12.

Ajánló

Tetszőleges körettel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájjal és körtével töltött csirkemell
Ligeti Károly 129 recept

A csirkemáj és a körte jó párosítás, én Alexander körtével készítettem, de aki szereti az intenzívebb illatú Vilmos körtét, avval is elkészítheti. Az ilyen jellegű töltött húsokat szeretem előző nap elkészíteni, mert kihűlt állapotban szebben szeletelhető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek