r
Nosalty Logó

Csirkemájas tészta 4.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Csukáné B. Bernadett
Csirkemájas tészta 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3058 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1126 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    2319 micro
Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5006.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    595 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    2899 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16709 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    623 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4503 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    2908 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    9277 micro
Összesen 3058 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vizet teszünk fel a spagettinek sóval és olajjal. Ha forr, beletesszük a tésztát, és megfőzzük.
  2. A csirkemájat - ha felengedett - átmossuk, és kisebb darabokra vágjuk.
  3. Az újhagymát felkarikázzuk - aki szereti a zöldjét, az tegye félre a végére.
  4. Olajon átfuttatjuk a hagymát, beletesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk pár percig együtt sülni.
  5. A kukorica és a borsó levét felfogjuk, és azzal öntjük fel a hagymás májat, kb. 10 percig főzzük - ha kevés a leve, vizet öntsünk hozzá, hogy jó szaftja legyen.
  6. A tésztát leszűrjük, és hozzákeverjük a májhoz, jól átforgatjuk, és megszórjuk az újhagyma apróra vágott szárával.
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7552
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csukáné B. Bernadett 1 recept

Spagetti imádók vagyunk, de untuk a bolognait már. Egy kedves rokonunknál voltunk ebéden, és ő csinált ilyen gyors és viszonylag olcsó spagettit, de csirkemellel. Gondoltam, kipróbálom májjal. Hát nem csalódtam. Nyáron variálom cukkinivel és padlizsánnal, télen mehet bele a konzerv vörösbab. Persze mirelit kukoricát és borsót is lehet használni, akkor viszont víz kell alá, és szinte együtt lehet főzni a májjal. Én a helyi kisboltban vásároltam a hozzávalókat, de így is jóval 1000 Ft alatt volt az egész, hát még ha szupermárketben veszi meg az ember főleg akciósan, még kevesebbre jön ki. Remélem, kipróbáljátok, és nem fogtok csalódni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?