r
Nosalty Logó

Csirkemájas tészta 3. - tört burgonyás

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkemájas tészta 3. - tört burgonyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 486 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2918 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2742 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 486 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4469.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    591 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2620 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4179 micro
  • Kolin:
    1087 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 2918 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat mossuk, és héjastul sós vízben megfőzzük. Ha kész, lekapcsoljuk, hűlni hagyjuk (kb. 20 perc főzés)
  2. Feltesszük a vizet forrni a tésztának kevés olajjal, sóval.
  3. Lábasba tesszük az olajat, a finomra vágott vörös- és fokhagymát, pici sót, és fedő alatt puhára pároljuk
  4. Majd beletesszük a deszkán éles késsel finomra kapart friss csirkemájakat. Állandó keverés mellett, közepes lángon fehéredésig pirítjuk, borsozzuk, összekeverjük a pirospaprikával.
  5. A burgonyákat pucoljuk, tálban összetörjük jó alaposan (mint a pürét).
  6. A burgonyát összekeverjük a májas alappal, ételízesítővel vagy sóval ízesítjük, és ha kell, még borsozzuk.
  7. Ha a tészta kifőtt, lecsepegtetjük, összekeverjük a burgonyás-májas alappal, és azon mód forrón tálaljuk. Savanyú uborkát kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4897
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Ajánló

Savanyú uborkával tálaljuk, finom borral kísérjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájas tészta 3. - tört burgonyás
Éva-Anyóca 350 recept

Ezt a receptet Edit  csirkemájas tésztája ihlette, köszönöm neki.:-). Egy kicsit változtattam a mi aznapi elképzelésünk szerint. Mi legyen az ebéd? - kérdésemre a szokásos válasz jött: sok és finom!:-) Ezért döntöttem e mellett a recept mellett, burgonyával nagyon finom lett, sőt még  laktatóbbá is tette, és a hagymákkal, kevés őrölt pirospaprikával  az ízek összhatása  finom volt. Csak ennyi a történetem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek