r
Nosalty Logó

Csirkemájas rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkemájas rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 746 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4471 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2899 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2893 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 746 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    501.4 g

Zsír

  • Összesen
    212.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    3685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11405.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    747 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    5875 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1999.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17396 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    200 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3227 micro
  • Kolin:
    2773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17359 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 4471 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelldarabokat besózzuk, beborsozzuk, megszórjuk majorannával.
  2. Egy sütőformát kibélelünk bacon szalonnával.
  3. A befűszerezett, lisztben megforgatott csirkemell felét lerakjuk a szalonnára.
  4. Apróra vágott hagymát és fokhagymát szórunk rá.
  5. A csirkemájakat is megforgatjuk lisztbe és egyenletesen elosztjuk a csirkemelleken.
  6. 3 tojást lazán felverünk, összekeverjük a reszelt sajttal és ráöntjük a rakottasra. Erre még egy sort rakunk ki a lisztbe forgatott csirkemellből.
  7. Tetejét meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal kikevert tejföllel. A bacon szalonna kilógó részeit visszahajtjuk.
  8. Tetejére fóliát terítünk (sütés vége előtt negyed órával levesszük, hagyjuk pirulni kicsit).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 315
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 25237
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már sokszor sütöttem, de mindig nagy sikere van a fiúknál. Csirkemell helyett lehet más hússal is készíteni. Köretként párolt rizs, sült burgonya készül hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek