Csirkemáj-rizottó GastroHobbi konyhájából recept

Csirkemáj-rizottó GastroHobbi konyhájából
Csirkemáj-rizottó GastroHobbi konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizottó nálunk nagyon nagy kedvenc, nekem speciel az egyik kedvenc rizs ételem. Készüljön hússal, zöldséggel, bármivel, ha finom szaftos, akkor nálam már biztosan sikert arat.

Volt idő, amikor féltem a rizottó készítéstől, mert mindig valamiféle "macera" lengte körül... kevergetni, felengedni, kevergetni, megint felengedni, de ma már tudom, hogy semmi bonyolultság nincs benne, csak a jó alapanyag a lényeg, és a siker garantált... 

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemájas rizottó, májas rizottó, csirkemájas rizses egytálétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk, kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk, majd az aprított hagymával együtt a kacsazsíron felpirítjuk. Mikor a máj már kellően megpirult, alaposan megborsozzuk, felöntjük a fehérbor felével, és közepes lángon, néha megkeverve (vigyázva, hogy a máj ne törjön össze) addig pároljuk, míg a folyadékot teljesen felveszi.
  2. Közben a rizst egy lábasban, egy mokkáskanálnyi vajon addig pirítjuk, míg átlátszó nem lesz (kb. 3-4 perc), majd hozzáadjuk a maradék fehérbort, megvárjuk, hogy elpárologjon, majd felöntjük egy merőkanál alaplével, és hozzádobjuk a vajat.
  3. Ezt követően ezt a folyamatot ismételjük, amíg a rizs el nem éri a megfelelő állagot. Alaplé, kevergetés, amíg elpárolog, aztán megint alaplé, kevergetés, megvárjuk, míg elpárolog.
  4. Szerintem a rizottó egyik kulcspontja, hogy az alaplevet a tűzhely egy másik lángján folyamatosan melegen tartjuk, de úgy, hogy ne forrjon.
  5. Amikor a rizs már majdnem megfőtt, de még van egy merőkanél alaplevünk, hozzáadjuk a rizshez a csirkemájat, a zúzott fokhagymát, az utolsó kanál levet, megsózzuk, és készre főzzük. Ha szeretnénk rá parmezánt tenni, azt is ennél a fázisnál tegyük meg.
  6. Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 721
elküldve: 1
receptkönyvben: 123
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1445