r
Nosalty Logó

Csirkemáj-rizottó GastroHobbi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirkemáj-rizottó GastroHobbi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3897.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    2590 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8582 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1881 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8561 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7794.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    5181 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    17164 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3762 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17121 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk, kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk, majd az aprított hagymával együtt a kacsazsíron felpirítjuk. Mikor a máj már kellően megpirult, alaposan megborsozzuk, felöntjük a fehérbor felével, és közepes lángon, néha megkeverve (vigyázva, hogy a máj ne törjön össze) addig pároljuk, míg a folyadékot teljesen felveszi.
  2. Közben a rizst egy lábasban, egy mokkáskanálnyi vajon addig pirítjuk, míg átlátszó nem lesz (kb. 3-4 perc), majd hozzáadjuk a maradék fehérbort, megvárjuk, hogy elpárologjon, majd felöntjük egy merőkanál alaplével, és hozzádobjuk a vajat.
  3. Ezt követően ezt a folyamatot ismételjük, amíg a rizs el nem éri a megfelelő állagot. Alaplé, kevergetés, amíg elpárolog, aztán megint alaplé, kevergetés, megvárjuk, míg elpárolog.
  4. Szerintem a rizottó egyik kulcspontja, hogy az alaplevet a tűzhely egy másik lángján folyamatosan melegen tartjuk, de úgy, hogy ne forrjon.
  5. Amikor a rizs már majdnem megfőtt, de még van egy merőkanél alaplevünk, hozzáadjuk a rizshez a csirkemájat, a zúzott fokhagymát, az utolsó kanál levet, megsózzuk, és készre főzzük. Ha szeretnénk rá parmezánt tenni, azt is ennél a fázisnál tegyük meg.
  6. Aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15180
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rizottó nálunk nagyon nagy kedvenc, nekem speciel az egyik kedvenc rizs ételem. Készüljön hússal, zöldséggel, bármivel, ha finom szaftos, akkor nálam már biztosan sikert arat. Volt idő, amikor féltem a rizottó készítéstől, mert mindig valamiféle "macera" lengte körül... kevergetni, felengedni, kevergetni, megint felengedni, de ma már tudom, hogy semmi bonyolultság nincs benne, csak a jó alapanyag a lényeg, és a siker garantált... 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?