r
Nosalty Logó

Csirkemáj fűszerezett párizsi bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkemáj fűszerezett párizsi bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 447 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1340 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 150 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1012 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5561 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 447 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3636.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16712 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3036 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16682 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 1340 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    23 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat mossuk át többször, majd áztassuk be fokhagymás tejbe néhány órára.
  2. Egy kerámia sütőtálat kenjünk ki az olívaolajjal.
  3. A tojásokat a tejjel simára keverjük, fűszerezzük ízlés szerint, picit sózzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
  4. Egy tányérra lisztet öntünk, beleforgatjuk a májacskákat, majd belemártjuk a masszába őket, és egymás mellé a sütőtálba tesszük. Nekem elég kicsi sütőtálam van, így egymásra is kellett halmoznom őket.
  5. Addig sütjük, hogy biztosan ne maradjanak véresek a májak. A széle és az alja ropogósra sül, a közepe pedig finom krémes lesz. Az is lehet, hogy előbb átsül a tepsi méretétől függően, hiszen ha csak egymás mellé tesszük őket, hamarabb átsülnek.
  6. Tálaláskor ne felejtsük el megsózni a májat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28*15*5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7653
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 18.

Ajánló

Konyhafestés közben csak bedobtam a sütőbe, nem igényel sok előkészületet, viszont pótolja a vesztett energiát. Rizzsel, krumplipürével is ajánlom, egy pofa sörrel kísérjük le.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Picit nehezen bírom a böjti időszakot, így kellett valamit készítenem, ami laktató, tápláló és nem hús, na de nem is csak zöldség. A belsőségeket is nagyon szeretem, és a fagyasztóból előkerestem az aranytartalék csirkemájat. Friss zöldségekkel (póré, paradicsom, uborka, erős zöldpaprika) és savanyúsággal ettem (cékla, csípős csalamádé). Nagyon jól laktam, és a párizsi bundás máj nem is olajban sült meg. No meg kifejezetten jót tett neki a sok fűszer.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek