r
Nosalty Logó

Csirkefalatok édes-savanyú módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Csirkefalatok édes-savanyú módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    3954 micro
  • β-crypt
    518 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    1994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1660.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1559 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    628 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    496 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2592 micro
  • β-karotin
    15816 micro
  • β-crypt
    2073 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3084 micro
Összesen 1504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szójaszószt összekeverjük 1 ek curryvel és az áttört fokhagymával. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A többi hozzávalót felaprítjuk, a sárgarépát gyufára, a paprikát picit szélesebb csíkokra, az újhagymát fél centis karikára. A birsalmát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, magházat kivágjuk, és vékonyra szeleteljük, majd ráfacsarjuk a citrom levét.
  3. Magas falú serpenyőben 1 ek olajat megforrósítunk, rátesszük a húst, kevés őrölt borsot tekerünk rá, és fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. Újabb ek olajat forrósítunk, rádobjuk a sárgarépát, a sárgabarackot (ha nincs friss, helyettesíthető baracklekvárral, de azt később tesszük bele), majd a birsalmát a citromlével együtt, és 10 percig pároljuk.
  4. Ezután az újhagymát és paprikát is hozzáadjuk, és újabb 10 perc párolás után hozzáadjuk az ananászt, a mézet, a baracklekvárt és a maradék curryt. Tovább pároljuk még 5 percig.
  5. A birsalma és a sárgabarack a végére szét fog főni, ettől lesz szaftos az étel. Aki több szaftot szeretne, az ananászkonzerv levével hígíthatja. A többi összetevőt nem kell puhára párolni, akkor finom, ha roppanós marad.
  6. A végén visszaöntjük a húst, elkeverjük és összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4810
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 23.

Ajánló

Spagettivel vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkefalatok édes-savanyú módra
Ligeti Károly 129 recept

Szeretem a kínai konyha ízvilágát, habár nem sok mindent ettem a kínai ételek közül. Az édes-savanyú mártás azok közé tartozik, ami nem igényel különleges fűszerezést, hazai alapanyagokból, egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?