r
Nosalty Logó

Csirkecomb székely módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Csirkecomb székely módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 815 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1632 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 815 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1632 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük.
  2. A csirkecombokat megmossuk, száritjuk, kicsontozzuk, megsózzuk, majd a felforrósított olajban erős lángon megpirítjuk, és félretesszük.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
  4. A burgonyát meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, és hagyjuk hűlni. Hozzákeverünk 50 ml tejszínt, sót, szerecsendiót, és egy vajjal kikent fedeles tűzálló tálba simítjuk.
  5. Betakarjuk a hagyma felével, rászorjuk a füstölt szalonna felét, majd egymás mellé rátesszük az elősütött csirkecombokat. Erre kerül a maradék hagyma és szalonna.
  6. A maradék tejszínt elkavarjuk az apróra vágott tárkonnyal. Sóval, borssal ízesítük, és rálocsoljuk az ételre.
  7. A tálat lefedve 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, és további 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11609
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredete egy régebbi Erdélyi Konyha Kalendárium. A recept szerint 500 g vöröshagymát kellett volna felhasználnom, de nekünk elegendő volt a 400 g is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek