Csirkecomb sörben sütve recept

Csirkecomb sörben sütve
Csirkecomb sörben sütve
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban egyikünk sem szereti a sört. Ezt a receptet már Anyukám és a Sógornőm is kipróbálta. Lelkesen mesélték, hogy milyen puha, omlós lett a husi és egyáltalán nem érezhető a kesernyés íz. Így én is belevágtam. Nem bántam meg. :-)

hozzávalók / 8 adag


 

ajánlat

Petrezselymes krumplit kínáltam hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörben sült csirkecomb, sörös csirkecomb, sült sörös csirkecomb
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagyobb méretű tepsibe 3 púpos ek tyúkzsírra fektetjük őket.
  3. Ráöntünk 2,5 dl sört.
  4. Előmelegített sütőben fedő/alufólia alatt sütjük.
  5. Félidőben megforgathatjuk a husikat.
  6. Amikor már puhák a combok, levesszük a fedőt/alufóliát és még pirítjuk egy kicsit.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29×40 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 309
elküldve: 8
receptkönyben: 436
elkészítve: 21/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
360 recept

Hozzászólások (16)

gabcsi66
gabcsi66h, 2013-07-01 18:59

Tegnap elkészítettem nagyon jó lett én még raktam mellé sárgarépát is sütni.

manócska2010
manócska2010h, 2012-11-19 16:02

Szia! Ma elkészítettem és nagyon finom lett!!! Köszönet a receptért! Üdv Manó

veressandrea
veressandreah, 2012-11-19 21:46

Szia, nagyon szívesen! Örülök, hogy kipróbáltad!
Kedves egészségetekre!
Üdv, Andi

Heni089
Heni089k, 2012-09-25 13:58

Szia!
Elkészítettem, csak én csirke szárnyból..nagyon jó lett, azok az illatok miközben sült, és a végeredmény... fincsi :)

veressandrea
veressandreav, 2012-09-30 15:46

Szia,
Örülök, hogy kipróbáltad és hogy ízlett :-)
Szép napot!
Üdv,
Andi

veressandrea
veressandreap, 2012-09-07 08:22

Szia,
Persze, használhatsz helyette olajat vagy margarint is.
Jó sütögetést!
Üdv, Andi

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.