r
Nosalty Logó

Csirke tagin

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Csirke tagin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7469.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    6211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    782 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5978 micro
Összesen 1417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst megmossuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A combokat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. (Amennyiben kicsontoznánk a combokat, a csontot is mindenképp főzzük bele az ételbe, mert úgy jobb íze lesz.)
  2. A lisztet összekeverjük 2 ek fűszerkeverékkel és a sóval, majda csirkére öntjük, és jól átforgatjuk benne, hogy mindenhol befedje a húst.
  3. A hagymaféléket meghámozzuk és apróra vágjuk.
  4. A sárgarépát meghámozzuk, és kb. 1 cm vastag 2-3 cm hosszúrudakat vágunk belőle. A cukkinit, vagy padlizsánt megmossuk, és hasonlóan felvágjuk.
  5. Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat, majd beletesszük a húst, és minden oldalát átsütjük.
  6. Ezt követően kiszedjük egy tányérra.
  7. Kipótoljuk az olajat, és üvegesrepirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Ezt követően beletesszük a maradék fűszerkeveréket, majd jól átkeverjük és visszatesszük bele a húst, valamint a sárgarépát.
  8. Kevés vizet öntünk rá, kb. a hús feléig érjen, majd nagy lángon felforraljuk. Alufóliával jó alaposan "lezártjuk" a serpenyőt, majd egy fedőt is teszünk rá. Nagyon kis lángon kb. 40 percig főzzük. (Én nem is takarékra teszem a gázt, hanem mintha elzárnám, így tényleg tudok "gyertyaláng" erősséget is produkálni.)
  9. Ezt követően levesszük róla az alufóliát és belekeverjük a felkockázottsózott citromot, afélbevágott olívabogyót, valamint a cukkinit, vagy padlizsánt.
  10. Még kb. 5 percig rotyogtatjuk, majd megkóstoljuk, és haszükséges utósózzuk (azért ilyenkor, mert a citrom, és olajbogyó is sós, ezért nagy valószínűség szerint már nem isszükségestöbb só).
  11. A legvégén rászórjuk az apróra vágott petrezselyem-, vagy korianderzöldet. Forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14669
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 17.

Ajánló

A tagin kuszkusszal kínálva autentikus fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke tagin
ze(n)derta 188 recept

A tagin egy speciális agyagedényben nagyon lassút tűzön főzött zöldséges ragu, amit leggyakrabban bárányból vagy csirkéből készítenek. A különleges fűszerkeveréket otthon is nagyon könnyen elkészíthetjük, de távolkeleti boltban bekeverve is kapható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek