r
Nosalty Logó

Csirke satay

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirke satay
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirke pácolásához

A mogyorószószhoz

A tálaláshoz

Összesen 637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirke pácolásához

A mogyorószószhoz

A tálaláshoz

Összesen 1272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirke pácolásához

A mogyorószószhoz

A tálaláshoz

Összesen 100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3847 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    3119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7694.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    6238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A mogyorószószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirke pácolásához

  1. A páclevet elkészítjük az alapanyagokból, botmixerrel pűrésítjük benne a fokhagymát és a gyömbért.
  2. A megtisztított csirkemelleket felcsíkozzuk (én 4 db-ba szoktam egy felet), és bepácoljuk a páclébe legalább 1/2-1 órára.
  3. Míg pácolódik a hús, elkészitjük a szószt (és a köretet), a nyársakat pedig beáztatjuk.
  4. A szószhoz a kókusztejet felhevítjük, és egy habverővel elkeverjük benne a csípős szószt, a halszószt, szójaszószt és mogyoróvajat, összemelegítjük őket.
  5. A csirkedarabokat nyársra húzzuk, és előmelegített sütőben, időnként megforgatva készre sütjük.
  6. Mogyorószósszal és citromgerezdekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 47152
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 17.

Ajánló

Petrezselymes basmati rizzsel vagy friss korianderessel komplett főétel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus indonéz étel, a szósz eredetileg frissen pörkölt és őrölt mogyoróból készül, ezt most mogyoróvajjal helyettesítettem, és így is nagyon finom lett. Az egyik szakácskönyvemben láttam a receptet, majd az itthon fellelhető alapanyagokból készítettem el. Kókusztejet készíthetünk házilag is, ha nincs éppen otthon, ehhez édesítetlen kókuszreszeléket kell leforrázni másfélszeres adag vízzel, állni hagyni legalább 2 órát, majd leszűrni.

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A mogyorószószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?