r
Nosalty Logó

Csirke curry

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dina
Csirke curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 751 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3008 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 751 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    201.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3582.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1809 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2661.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 3008 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasba beletesszük az olajat, kissé felhevítjük, és hozzáadjuk a köménymagot. Pár másodpercig közepes lángon kavargatjuk, vigyázzunk meg ne égjen.
  2. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott hagymát. Kavargatjuk, és üvegesre pároljuk.
  3. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, beletesszük a feldarabolt zöld chilit, fél percig kavargatjuk.
  4. Ezután jöhet a reszelt vagy apróra vágott fokhagyma és a szintén a nagyon apróra vágott gyömbér. Kavargatjuk pár másodpercig, hogy süljön a fokhagyma, de ne égjen meg.
  5. Belerakjuk az őrölt koriandermagot, a kurkumát, fahéjat, szegfűszeget, a zöld és fekete kardamomot, babérlevelet, fűszerpaprikát és a sót. Összekavarjuk, és ráöntünk kb. másfél dl vizet. Lefedjük, és időnként megkavargatva elfőzzük a vizet. Ha elfőtt a víz, újra felöntjük kb. másfél dl vízzel, és addig főzzük, míg újra el nem főtt a lé róla. Így már az alaplé sűrű állagú lesz, és beletehetjük a csirkét.
  6. Amikor már a hús is belekerült a lábasba, közepes lángon fedő alatt főzzük kb. 25 percig. Időnként megkavarjuk. Elvileg víz nem kell alá, mert az alaplé elég ahhoz, hogy megpárolódjon benne a hús. Amennyiben szükséges, fél dl vizet tehetünk rá.
  7. Amikor már majdnem puha a hús, ráöntjük a joghurtot, és addig kavargatjuk, míg el nem tűnik a joghurt színe, és újra piros lesz a hús alatt a lé.
  8. Ezután beletesszük az apró kockára vágott paradicsomot. 5 percig kavargatjuk, majd kb. 1 l vizet öntünk alá. Közepes lángon kb. 15 percig főzzük. Kóstoljuk meg, ha kell utána sózzuk. Ha kész, megszórjuk apróra vágott korianderzölddel. (Aki nem szereti, el is hagyható.)
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1551
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a receptben az indiai, pakisztáni csirke curry elkészítését mutatom be, ahogy én csinálom. Mindkét országban ugyanúgy használják az ételek elkészítéséhez ezeket a fűszereket. Nem véletlen, valamikor egy országot alkottak. Ez az étel hasonlít a mi pörköltünkhöz, de a sokféle fűszerezéstől pikánsabb az íze. Itt most nem készítettem nagyon erősre, sima fűszerpaprikát használtam, viszont az indiai és pakisztáni konyha előszeretettel használja az erős, piros chili paprikát. Nagyon finom csopatival, kenyérrel, de akár krumplival és rizzsel is. Jó étvágyat hozzá:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek