Csirke chakalaka mártásban recept

Csirke chakalaka mártásban
Csirke chakalaka mártásban
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A chakalaka tipikusan dél-afrikai étel, curry-s, chillis zöldségmártás. Fogyasztják hidegen is, melegen is.
Kiegészíthető laskára vágott káposztával, rózsáira szedett brokkolival vagy karfiollal. Ha kiegészítjük a zöldségeket, akkor a főzési idő az adott zöldség puhulásáig hosszabbodik.
Nekem szerencsém van, konzervben is kapható.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A chakalakához

ajánlat

A chakalakát helyettesíthetjük, csípős/ nem csípős lecsóval, bazsalikom vagy paradicsom pesto-val.
A 250 ml víz és 1 ek ételízesítő helyett alaplé is használható.
Rizst, friss kenyeret, polentát, kukoricakását, főtt burgonyát adunk hozzá köretként.

receptjellemzők

konyha: afrikai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke csípős curry-s - joghurtos mártásban, csirke gyorsan csőben, chakalaka csirke, gyors mártásos csirke, csirke afrikai ízekkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat egészben hagyjuk, vagy elvágjuk, mikróban 10 percig erős fokozaton előpuhítjuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba vagy teljesen fémből készült lábasba tesszük. (hogy fogantyúnk is maradjon :))
  3. A további hozzávalókat egy tálban elvegyítjük, és a keveréket a húsra öntjük.
  4. 180 fokos sütőben 60 percig  fedő nélkül rotyogtatjuk. 

Chakalaka készítése:

  1. Az olajat, fűszerekkel elkeverve 2-3 percig együtt főzzük, majd a zöldségeket hozzáadva 15 percig lassú tűzön főzzük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20x15 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 446
elküldve: 0
receptkönyvben: 225
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

goedeburg

Mióta szakács: 2010.11.20.
18 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Párom szakácsnője
Párom szakácsnője Mon, 2015-05-18 15:49

nem tudom mit rontottam el, de nekem ehetetlen lett... pedig nagyon nem számítottam rá... a chakalakat ossze kell keverni a hussal mielott a sutobe teszem??

automatonaliza
automatonaliza / automatonaliza Wed, 2012-01-18 19:09

Most főzöm, amikor rátettem a mártást a csirkékre előre megkóstoltam. A chakala már önmagában is isteni volt, mártásban még finomabb, a végeredményre pedig türelmesen várok, de szerintem nem fogok csalódni. Nagyon köszönöm ezt a finom receptet!

goedeburg
goedeburg / goedeburg Thu, 2012-01-19 16:49

Nagyon szívesen!!! Nekem nagy kedvencem ez az egyszerű szaftos hús étel. Remélem készen is ízlik majd!

osztriga
OsztriGa / osztriga Tue, 2011-07-26 11:16

Majonézes-joghurtos-lecsó??? Ez izgalmasan hangzik!! Már állok is neki.
Köszönet a receptért!!
T.

607