Csípős mogyorókrémleves recept

Csípős mogyorókrémleves
Csípős mogyorókrémleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a rizs lemaradt a képről (mivel még főztem, amikor a kép készült). Érdemes rizzsel tálalni vagy éppen indiai kenyérrel. Ne ijedjünk meg a paradicsom-mogyoró keveréktől igazán jól passzolnak egymáshoz. Nekem csak egy kifogásom volt... túl zsíros (majdnem mindent túl zsírosnak találok, így kérlek ne hallgass a véleményemre).

Ennek a levesnek azért story-ja is van, tojásfehérjés papírmaszk volt az arcomon, mikor készítettem. Egy múmia serénykedett a konyhában az is biztos...így a gyerekek is érdekesebbnek találták a főzési stílusomat!

Ne felejtsünk el táncolni (inkább csak rázzuk a hátsónkat, nehogy valami balesetet szenvedjünk a konyhában), így már evés előtt égetjük a majd bevitt kalóriákat:), a vidám atmoszféráról ne is beszéljünk...

hozzávalók / 6 adag

  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek só (lehet kevesebb is)
  • 2 ek napraforgó vagy mogyoróolaj
  • 1 ek cukor
  • 1-2 kk gyömbérpor
  • 1-2 kk pirospaprika
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 25 dkg sózatlan mogyoróvaj
  • 5 dl paradicsomszósz vagy 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 1-2 db paradicsom (elhagyható)
  • 6 dl víz
  • 4-5 levél mángold vagy fodros kel

ajánlat

Azoknak, akik szeretik a csípős leveseket és a mogyorókrémet. Egészséges vega étel.

receptjellemzők

konyha: afrikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

afrikai csípős mogyorókrémleves, mogyorókrémleves csípős paradicsomszósszal, mángoldos-paradicsomos mogyorókrémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, paradicsomot. Csíkokra szeleteljük a mángoldot és a hegyes erős paprikát.
  2. Olajban, sóval megdinszteljük a hagymát, fokhagymát.
  3. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fűszereket, a hegyes erős paprikát, paradicsomot, mogyoróvajat, és jól összedolgozzuk.
  4. Alacsony hőmérsékleten kb 5 percig főzzük, érdemes kevergetni.
  5. Tegyük hozzá a paradicsomszószt, vizet, és forraljuk fel.
  6. Keverjük bele a felaprított mángold leveleket.
  7. Kb 15-percig közepes lángon főzzük. Ízlés szerint rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 155
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!