r
Nosalty Logó

Csípős lecsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Maggi
Csípős lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészületek

Lecsó készítése

Tálalás

Összesen 465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészületek

Lecsó készítése

Tálalás

Összesen 2785 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Előkészületek

Lecsó készítése

Tálalás

Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    810 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    375 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    339 micro
  • β-karotin
    1977 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1712 micro
Összesen 465 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10578.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    8212 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    4860.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2251 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    645 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2032 micro
  • β-karotin
    11861 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    38595 micro
  • Lut-zea
    10270 micro
Összesen 2785 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    630 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Előkészületek

Lecsó készítése

Tálalás

Elkészítés

Előkészületek

  1. A zöldségeket tisztítsuk meg. A hagymát kockázzuk, a paprikát csumázzuk ki, és karikázzuk. A paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe, majd pár perc múlva jeges vízbe, húzzuk le a héjukat, majd daraboljuk fel. A szalonnát kockázzuk, és tartsuk meg a bőrét is.

Lecsó készítése

  1. A szalonnakockákat a levágott bőrrel együtt pirítsuk zsírjára.
  2. Adjuk hozzá a kolbászt, és hagyjuk, hogy kiengedje a zsírját.
  3. Dobjuk rá a hagymát, pároljuk üvegesre.
  4. Húzzuk le a bográcsot a tűzről, keverjük hozzá a fűszerpaprikát. Öntsük hozzá a paprikát és a vizet, majd mehet újból a tűz fölé.
  5. Adjuk hozzá a Maggi Magyaros Pörköltszaftkockákat, majd kb. 20 perc alatt főzzük félpuhára a paprikát.
  6. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot. Újbóli forrás után sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Innentől már pár perc alatt elkészül a lecsó. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl a zöldségeket, maradjanak roppanósak. A bográcsot is inkább csak forgassuk, mozgassuk, ne keverjük a lecsót fakanállal, mert könnyen összetörhetjük a hozzávalókat!

Tálalás

  1. Szedjük tányérokba a lecsót, adjunk mellé egy-két friss kenyérszeletet és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2870
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.

Ajánló

Ne hagyjátok ki a bográcsszezont, főzzetek minél többször ízletes, csípős lecsót!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lecsó az egyik legszínesebb magyaros étel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb. Ezt a csípős lecsót úgy főztük meg, hogy ne kelljen az egész fűszeres polcot kivinni a tűz mellé, az ízesítésért a Maggi Magyaros Pörköltszaftkocka felelt.

Hozzávalók

Előkészületek

Lecsó készítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!