Csípős káposztasaláta kínai módra recept

1 adag
162
kcal
Csípős káposztasaláta kínai módra
Csípős káposztasaláta kínai módra
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kínai büfék után szabadon.... Ocó, nem szok, nem drága!:)

Viccet félretéve, nagyon egészséges ez a frissen elkészített, nyers fehérkáposztából készült saláta. Telis tele kálciummal, vitaminokkal, ősszel, télen az egyik legjobb vitaminforrás. Inkább fogyasszuk ízesítve frisset a befőzött savanyúságok helyett, hiszen 5 perc alatt megvan.

Nagyon finom bármilyen főételhez, amelyhez savanyúság illik!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Aki nem szereti a nagyon csípőset, annak ajánlom a következő arányt:

1 ek édes paprikakrémet keverjünk el egy fél teáskanál erőssel, és ezzel az enyhe keverékkel ízesítsük ezt a finom, egészséges salátát!

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csípős káposztasaláta, csípős káposztasaláta ahogy a kínaiak készítik, csípős káposztasaláta paprikakrémmel, édes-savanyú káposztasaláta, ecetes káposztasaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát laskásra szeleteljük, besózzuk. Kicsit összeforgatjuk, megnyomogatjuk, majd pár percet állni hagyjuk.
  2. Összekeverjük a paprikakrémmel, majd az ecettel és cukorral beállítjuk az ízét.
  3. Lehűtve fogyasztjuk!
  • költség: 100 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 930
elküldve: 6
receptkönyben: 201
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
124 recept

Hozzászólások (4)

konny24
konny24k, 2013-03-26 21:44

Elkészítettem a recepted. Én egy teáskanálnyi erős pistát tettem bele, meg pluszba egy kis hagymát és igencsak bizsergeti a szám. :D Imádom a csípőset, ez a recept pedig nagyon finom. :)))

Tmea
Tmeasze, 2012-12-05 09:51

Én is mindig ezt készítem télen, mármint káposztasalátát. Ezért nem teszek el soha savanyút, kivéve a be nem érett zöld paradicsomokat. De most az is mind felforrt. :-)
Nagyon szeretem én is ezt a kínai büfékben fellelhető finomságot, de még soha nem jutott eszembe, hogy a káposzta sálátát otthon kínaisítsam! Pedig tényleg! Na majd ezután!!!
Köszi Dia az ötletet! :-))

diavega
diavegav, 2012-12-09 13:57

Kedves Tmea!
Igen, én is nagyon szeretem a káposztát, minden formában. Ezt inkább csak az ötlet miatt tettem fel,mert nem láttam így itt. A piros arany csodákat művel a káposztával, nem is értem miért a kínai büfék népszerűsítik így...
Egyébkét az én kedvencem az olívás-balzsamecetes-borsos öntet a káposzta salira és most avocadót itt tettem bele. Nagyon sokat dobott rajta!
Én is köszi a hozzászólást!:)
Üdv, Dia

Legfrissebb cikkek

Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
162