Csípős káposztasaláta kínai módra recept

1 adag
162
kcal
Csípős káposztasaláta kínai módra
Csípős káposztasaláta kínai módra
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kínai büfék után szabadon.... Ocó, nem szok, nem drága!:)

Viccet félretéve, nagyon egészséges ez a frissen elkészített, nyers fehérkáposztából készült saláta. Telis tele kálciummal, vitaminokkal, ősszel, télen az egyik legjobb vitaminforrás. Inkább fogyasszuk ízesítve frisset a befőzött savanyúságok helyett, hiszen 5 perc alatt megvan.

Nagyon finom bármilyen főételhez, amelyhez savanyúság illik!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Aki nem szereti a nagyon csípőset, annak ajánlom a következő arányt:

1 ek édes paprikakrémet keverjünk el egy fél teáskanál erőssel, és ezzel az enyhe keverékkel ízesítsük ezt a finom, egészséges salátát!

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csípős káposztasaláta, csípős káposztasaláta ahogy a kínaiak készítik, csípős káposztasaláta paprikakrémmel, édes-savanyú káposztasaláta, ecetes káposztasaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát laskásra szeleteljük, besózzuk. Kicsit összeforgatjuk, megnyomogatjuk, majd pár percet állni hagyjuk.
  2. Összekeverjük a paprikakrémmel, majd az ecettel és cukorral beállítjuk az ízét.
  3. Lehűtve fogyasztjuk!
  • költség: 100 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 262
elküldve: 6
receptkönyben: 205
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
124 recept

Hozzászólások (4)

konny24
konny24k, 2013-03-26 21:44

Elkészítettem a recepted. Én egy teáskanálnyi erős pistát tettem bele, meg pluszba egy kis hagymát és igencsak bizsergeti a szám. :D Imádom a csípőset, ez a recept pedig nagyon finom. :)))

Tmea
Tmeasze, 2012-12-05 09:51

Én is mindig ezt készítem télen, mármint káposztasalátát. Ezért nem teszek el soha savanyút, kivéve a be nem érett zöld paradicsomokat. De most az is mind felforrt. :-)
Nagyon szeretem én is ezt a kínai büfékben fellelhető finomságot, de még soha nem jutott eszembe, hogy a káposzta sálátát otthon kínaisítsam! Pedig tényleg! Na majd ezután!!!
Köszi Dia az ötletet! :-))

diavega
diavegav, 2012-12-09 13:57

Kedves Tmea!
Igen, én is nagyon szeretem a káposztát, minden formában. Ezt inkább csak az ötlet miatt tettem fel,mert nem láttam így itt. A piros arany csodákat művel a káposztával, nem is értem miért a kínai büfék népszerűsítik így...
Egyébkét az én kedvencem az olívás-balzsamecetes-borsos öntet a káposzta salira és most avocadót itt tettem bele. Nagyon sokat dobott rajta!
Én is köszi a hozzászólást!:)
Üdv, Dia

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
162