Csipkebogyó tea recept

Csipkebogyó tea
Csipkebogyó tea
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősszel mindig szedünk csipkebogyót, amit kiszárítás után lenvászon zsákokban tárolunk. Korábban felforraltuk a bogyókat, így nagyon erőteljes íze volt, de kiment belőle a C-vitamin. Aztán utánaolvasások és próbálkozások után megtaláluk a legmegfelelőbb módszert, ami tényleg ízletes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi egy kicsi cukrot vagy mézet teszünk bele, szerintem ez az a fajta tea, ami nem ígényel sok édesítést.

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
babakonyha: baba 5-6 hónap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hideg tea, csipkebogyós tea
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Este félbevágjuk a csipkebogyókat, betesszük egy fazékba, felöntjük egy liter vízzel, és felmelegítjük 40-50 fokra. Fontos, hogy csak ennyire, mert így nem megy ki belőle a C-vitamin. (Én mellette állok, különben mindig felforr.)
  2. Utána letakarjuk, és reggelig állni hagyjuk.
  3. Reggel tálalás előtt újra felmelegítjük kb. 40 fokra, hogy ne menjen ki belőle a C-vitamin. Leszűrjük, és már iható is. Erőteljes finom íze lesz, és még a C-vitamin is benne marad.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 57 199
elküldve: 13
receptkönyvben: 225
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Molnárné Stefán Tünde

Mióta szakács: 2011.03.29.
1 recept
hirdetés

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szószocska
Szószocska sze, 2017-01-04 09:24

Nagyon jó recept, de remélhetőleg se méz, se cukor nem kerül bele babák részére!

Csukamama
Csukamama / Csukamama cs, 2013-09-26 21:57

Szia! Mikor kell szedni a csipkebogyót? Valahol azt hallottam, hogy mikor megcsípte már a dér. Igaz ez? Te mikor szeded?

Üdv: Csukamama

d.zsoka
d.zsoka / d.zsoka p, 2012-02-03 15:45

forralhatod, nem megy ki belőle a C vitamin. napokig kellene forralni, hogy lényegesen csökkenjen :)

torkika
Torkika / torkika h, 2011-11-28 14:43

Nagyon jó recept, örülök, hogy nem forralós! Amúgy a méznek sem tesz jót a forró folyadék, persze ez csak 1 éves kor után lényeges.

hatiagnes
hatiagnes sze, 2011-11-16 09:33

Szia! Szárított csipkebogyó jó hozzá? 10 hónapos babának adható?
Köszi: Ági

zederta
ze(n)derta / zederta h, 2011-05-02 21:17

jaj nagyon örülök, hogy valaki nem akarja forráztatni a csipketeát! ;-)
ki nem állhatom a filteres változatot, amit hiszkusz (jobb esetben) hozzáadásával lehet csak eladni, mert az azonnal mélybordóra festi a vizet. de hol van ez az igazi csipkebogyóteától?!
köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a recepter!
üdv,
toma

Monee28
Molnárné Stefán Tünde / Monee28 k, 2011-05-03 17:12

Igen, aki egyszer iszik igazi csipkebogyó teát, vagy ahogy mi hívjuk, hecsedli teát, az utána nehezen mond le az igazi változatról.
Bevallom korábban forráztuk, mert akkor volt igazán finom íze, a csak áztatásos módszerrel nem ízlett. Mióta így készítjük mindenki imádja, még a legkisebbek is!

5