r
Nosalty Logó

Csillagos csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Csillagos csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 577 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4612 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 271 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 577 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    317.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.8 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 4612 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét csipet sóval és kevés porcukorral kemény habbá verjük.
  2. A habba beleforgatjuk a tojásos masszát, beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a diót.
  3. Az egészet óvatosan összeforgatjuk, és esetleg kis vízzel lazíthatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük közepes lángon a piskótát.
  5. A krémhez kikeverjük a sajtot a porcukorral és a kakaóval.
  6. Elkészítjük a csokis krémport 3 dl tejjel, majd a sajtos masszához adjuk, és habosra keverjük.
  7. Egy kevés tejjel lazíthatjuk még a krémet, hogy könnyen kenhető és habos legyen.
  8. A kihűlt piskótakarikát megtöltjük, tetejét is megkenjük.
  9. Díszíthetjük marcipánnal: vizezett munkalapon kinyújtjuk, és sütiformázóval kiszúrjuk.
  10. Oldalát megszórhatjuk pirított mandulával, dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14363
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 12.

Ajánló

Jeles napokra, alkalomhoz illő dekorációval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a csokitorta mindig befutó. Ha extra csokisat szeretnénk, a krémet turbózhatjuk még egy tábla olvasztott finom csokival is.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!