Csíkos tallér recept

Csíkos tallér
Csíkos tallér
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Recept Jámbor Mariann és Pasch Julianna - "Csábító házi sütemények" receptkönyvéből. Egy vérbeli klasszikus. ;)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-vaníliás csiga, zebracsíkos csiga, kakaós-vaníliás tallérok, zebracsíkos tallérok, kétszínű tallérok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a kakaó kivételével összegyúrjuk, két cipót formálunk. Az egyikbe még gyúrunk kakaóport, a másikba vaníliás cukrot.
  2. Mindkét cipót egyforma nagyságúra nyújtjuk, utána egymásra fektetve szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük nagyjából másfél órára, majd amikor már megkeményedett a tészta, vékony szeletekre vágjuk.
  3. Vajazott tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben 190°C-on 20 perc alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 91 081
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 471
elkészítve: 73/107
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept
hirdetés

Hozzászólások (56)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edkus
edkus h, 2012-10-08 13:08

Az első adag nagyon jól sikerült. Egy héttel később már szétesett nyersen is, pedig ugyanúgy csináltam. De nem adom fel, nagyon finom.

hulcsika
hulcsika szo, 2012-08-18 21:07

éppen most vettem ki a sütőből az első adagot. A leírást követve tökéletesen elkészíthető.Írtátok, hogy az íze semmi extra, ezért én tettem a teljes tésztába 1 rumaromát, a kakaós részbe 3 kanál kakaót a fehér részbe pedig kókuszt és egy fél vanília rudat. Nagyon fincsi lett.
A kérdésem esztétikai jellegű: Neked hogyan lett olyan szép kerek, mint a képen? Mert a hűtőben állás miatt "talpas" lett, amit már nem tudtam korrigálni utólag, mert akkor szétesett volna.
Illetve milyen szeletelési trükköd van, mert nekem közben kicsit összemosódtak a rétegek.
Köszi előre is a választ. :)

nyuszimusz13
Nyuszimusz / nyuszimusz13 sze, 2012-06-06 10:55

Szia!

Nagyon finom lett a keksz!Amit én csináltam azt hibátlanul lehetett szeletelni és nem morzsálódott!A munkatársaimnak sütöttem egy adagot és kb 2 perc alatt el is fogyott!
Szerintem nagyon finom és mutatós darab is!
Gratulálok:-)

Virágh Bea
Virágh Bea p, 2012-05-18 18:20

Nagyon mutatós kekszike, ízre sem rossz, bár semmi különös. Nagyon morzsálódott, törött az elkészítésnél, és sok veszteséggel tudtam csak szeletelni, még a tepsibe tevésnél is potyogott, törött összevissza. Lehet, hogy valamit nem jól csináltam, bár tökéletesen követtem a leírást. Szép, de én nem vesződök még egyszer vele.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat sze, 2012-02-15 10:01

Szió!
Megsütöttem a hétvégén,nagyon finom. Igazi kis teakeksz. A vaniliás cukor mellé, még vanilia aromát is öntöttem bele, nem rontotta el :-)!
Köszönöm a receptet!

Nyafi
Nyafi sze, 2011-10-19 15:56

Sziasztok! Ehhez csak vaj jó vagy margarinnal is el lehet készíteni? Üdv: Nyafi

detti-81
detti-81 cs, 2011-10-06 09:50

A kisfiam kérésének eleget téve,ma ezt a sütikét elkészítem,köszönöm ezt a tuti receptet!:) szép napot!

diacskam
diacskam h, 2011-09-19 21:56

Szia! Nekem is elég ragadós volt, tettem még hozzá lisztet, kb. 15 dkg-t, és így gyúrható, nyújtható lett, és nagyon finom! És persze gyönyörű, a gyerekeim alig bírták abbahagyni, szóval köszi a receptet, máskor is megsütöm, mert nagyon mutatós és ízletes! (És szerintem egy ilyen tipusú sütinek nem árt a több liszt.)

Pamutpipi
Pamutpipi p, 2011-09-09 14:59

Kicsit izgultam mielőtt kipróbáltam ezt a sütit, mert sokak írtak olyanokat, hogy nehéz volt vagy nem volt finom stb.
Az tény, hogy kezdő (v. bénának, mint én) nincs meg olyan gyorsan az előkészítés, de ezt leszámítva tényleg könnyű volt megcsinálni. Nagyon finom lett. Még annyi, hogy légkeverésesben nem valami jó sütni, mert kiszárítja (első adaggal így jártam). alsó felső sütéssel viszont isteni lett.
Köszönöm a receptet :)

Lucaaa
Lucaaa h, 2011-08-01 18:55

Szerintem tök jó recept. Én most vettem ki a sütőből, és nagyon finom lett. A külseje ropog, a belseje omlós. Köszi a receptet!
Üdv: Luca

norivirag
norivirag h, 2011-07-18 14:41

Már többször megsütöttem ezt a sütit és elsőre sikerűlt,mindíg nagy sikert aratok vele,pedíg könnyű és egyszerű,köszönet a receptért,csak ajánlani tudom!

tideneu
tideneu h, 2011-06-27 19:48

Imádom ezt a receptet, tegnap sütöttem meg éppen, és a lányom az egész adagot bespájzolta a táborba menet, úgyhogy süthetem újra! :)

halacska0312
halacska0312 sze, 2011-06-15 15:20

Nagyon jó recept! Bár egy kicsit nekem is kiszáradt, de így is nagyon fincsi lett. Legközelebb vastagabbra szeletelem... :P

Bejus86
Bejus86 k, 2011-05-24 13:27

Hát én valamit nagyon elszúrtam ezzel a recepttel. Nekem nem volt gyors, egyszerűnek se mondanám, és az íze is hagyott némi kívánni valót maga után:
-gyorsaság: legalább fél óra volt mire hűtőbe került (bár gondolom a 10 perc gyakorlott háziasszonyokra vonatkozik, akik nem először próbálkoznak ezzel a keksszel)
-egyszerű: a tésztám egyszerre tördelődött szét, és ugyanakkor mégis ragadt. Alig tudtam kinyújtani, összetekerni, szeletelni meg pláne. Pedig 2 órát volt a hűtőben. Pedig mindenből szigorúan annyit tettem bele, amit ír a recept.
-íz: "csak" 15 percet sütöttem (közepes és kis hőmérséklet között), és így is megpirult az alja, pedig elég magasra raktam. Ki is száradt rendesen. És az íze sem nyűgözött le. Valahogy a kép, és az eddigi hozzászólások alapján nem ilyennek képzeltem.
Számomra csalódás volt ez a recept, sajnálom. Többet nem csinálok ilyet.

gasztrula
sétapálca / gasztrula cs, 2011-04-14 19:00

Nagyon jól néz ki!!! Megcsináltam, eleinte nem akart összeállni, de aztán rájöttem, hogy hideg a margarin. Betettem a mikróba fél percre, és utána azonnal összeállt. Nekem három egész nagy tekercs lett, de olyan hosszúak, hogy meg kellett hajlítani, és csak úgy fért be a hűtőbe. Ez hogy lehet??? Pontosan kimértem a hozzávalókat.
Köszönöm a receptet!!

Tmea
Tmea / Tmea sze, 2011-03-02 09:37

Megcsináltam, fele mennyiségből, jól néz ki, de igazán semmi íze, olyan, mint a háztartási keksz.

arikon
Bloemcake / arikon k, 2011-03-01 23:08

Köszi a receptet! :) Gyors, egyszerű, finom. Mikor öcsém megkóstolta ennyit mondott: "Zsííííír" :D

Szöszike 7408
Bloemcake / Szöszike 7408 cs, 2011-02-10 12:47

Az a baj néhány recepttel, hogy hiányoznak hozzávalók a felsorolásból.
A csíkos tallér is pont ilyen, a recept alapján nem lehet cipókat formálni a hozzávalókból, mert hiányzik hozzá egy kis víz vagy tej vagy valami amivel össze lehetne gyúrni a lisztet és a porcokrot.
:(

Flower of Hope
Flower of Hope sze, 2011-02-09 22:24

Tegnap én is elkészítettem. Nekem egy kicsit lágy lett a tészta, ezért még egy kis lisztet tettem hozzá gyúrás közben, de a végeredmény szuper lett. Tényleg egyszerű, és isteni, csak úgy lopkodták a tányérról. Köszi a receptet. :)

Mártilla
Mártilla cs, 2011-01-13 14:20

Sziasztok
Megsütöttem, és nagyon finom lett:) Rozslisztből( RL -90) készitettem!!!

Juhasz Agnes
Juhasz Agnes v, 2010-12-19 12:46

Egy evben egyszer sutok ilyen fajta sutiket,de ezentul kethetente megsutom,mert ezzel lefoglalom a nagyit.Ezt teve nezes kozben is majszolgathatja.Tetszik az elkeszitese,jatekos es gyors.Igaz nehezen tudtam karikakra vagni,pedig tobb fajta kest is bevetettem arra h megkonnyitsem a munka menetet.azert megbirkoztam a feladattal.Finom volt.

eszt2
eszt2 szo, 2010-12-18 12:12

Szia,
Milyen kakaóport javasolsz hozzá: nesquik-et vagy hagyományos kakaót?

Bálint Edit
Bloemcake / Bálint Edit k, 2010-11-23 20:04

Örömmel tapasztaltam ezt az általam még kb. 38-40 éve készített sütit :) 15 éves koromban tanultam egy osztálytársam anyukájától. mindenkinek ajánlom, kezdőknek is! eláll, amíg egy linzer eláll, tehát száraz, hűvös helyen, elég hosszú ideig.

mukifeju
mukifeju cs, 2010-10-14 20:14

Ja, még valami. Mikor egymásra tettem a két tésztát a biztonság kedvéért a nyújtófával párszor átmentem rajta. Most is ezt eszi a kis fiam :)

mukifeju
mukifeju cs, 2010-10-14 20:11

Mikor megláttam ezt a sütit, azt gondoltam, hogy ki kell próbálnom. És ma meg is tettem :) Nem sok minden kell hozzá és szerintem egyszerű az elkészítése. Olvastam hozzászólásokat is. És volt akinek szakadt a fehér tésztája, a kakaósa nem. Megtanultam, hogy ha a süti egyik részébe ír kakaót, azt jelenti, hogy a másikba pótolom liszttel. (Hisz az is szárazanyag) Ezt Sacika79-nek tudom javasolni, próbálja ki így. Bár nekem semmi problémám nem volt vele és én a recepteddel dolgoztam. És a gyerekeknek is ízlett. Csak a sütést csökkentettem 20 percről 15-re. Köszönöm a receptet! Nekünk bejött :)

borzaska26
borzaska26 sze, 2010-09-01 13:38

Elkészítettem.Finom ,mutatós és ropogós lett.Mivel porcukrom nem volt sima kristálycukrot hasznaltam,de így is ízlik mindenkinek.Köszönöm a receptet! Üdv:Borzaska

diacsek
diacsek cs, 2010-08-19 13:38

Nagyon tetszik ez a süti, most szeretném elkészíteni. Szerintetek a világos felébe lehet tenni egy kis mogyoróvajat, nem fogja az állagát rontani?

jucus1980
jucus1980 szo, 2010-08-07 11:27

Sziasztok én is megcsináltam és nagyon finom lett,ja és gyorsan el is fogyott!

Munková Denisa
Bloemcake / Munková Denisa p, 2010-08-06 17:11

nem csináltam eddig még ilyet de élégé könnyű volt az elkészítése most pedig a hűtőben van pihenni.A fehér tésztába raktam citromot finom illata lett gondolom az íze is fincsi lesz. kiváncsi leszek.

Storno
Nyanyula / Storno szo, 2010-07-24 10:24

Én is tegnap csináltam meg és eldöntöttem, hogyha egyszerű, édes ropogósra vágyom / vágyik a család, akkor biztosan ehhez a recepthez fogok nyúlni! Nem csak hogy finom, de fenemód esztétikus is! :) köszi!

dancsdia
dancsdia sze, 2010-06-02 14:02

Szia! én is elészítettem, sajnos az első adagot kicsit tovább sütöttem, de a második adag szuper lett!!! Köszi!

dancsdia
dancsdia sze, 2010-06-02 14:00

Szia! én is elészítettem, sajnos az első adagot kicsit tovább sütöttem, de a második adag szuper lett!!! Köszi!

jfran
Kovács Fruzsina / jfran szo, 2010-05-22 12:38

Köszi a receptet, múlt héten készítettem el és nagyon finom lett, hamar el is fogyott :-)
15 éves vagyok és minden hétvégén sütök valamit, ha engedi az időm. Ez a recept nagyon bevált, könnyen elkészíthető és még finom is!

hajdukrisztina
hajdukrisztina sze, 2010-05-19 07:38

Imádom! Minden héten megsütöm legalább egyszer. :) Én úgy csinálom, hogy a hozzávalókat rögtön az elején megfelezem, és egyből két cipót készítek: egy vaníliásat, egy kakaósat. Így biztos egyforma nagyságú a két cipó. Legelső alkalommal nagyon vékonyra szeltem és kiszáradt. Most úgy csinálom hogy kb. 1 cm-es szeletekre vágom, így finom omlós lesz.

Babbancs
Bloemcake / Babbancs v, 2010-05-09 23:24

Engem az érdekelne, hogy az elején lévő kakaóport utána hozzágyúrjuk..és a vaníliás cukor?keverek még hozzá?(és ha igen akkor mennyit?), vagypedig azt is az elején ki kell hagyni és utána hozzárakni, mint a kakaóport?:)

Sacika79
Sacika79 p, 2010-04-23 10:42

Hát engem eddig nem nyűgözött le de még csak a hűtőben van. Az előkészítés nem 10 perc az tuti legalább 20-30 perc. Könnyűnek sem mondanám éppen mert a világos tésztával szörnyű a munka, nagyon nehezen áll össze a tészta és utána meg iszonyúan szakad, viszont a kakaósé nem azzal nagyon jó volt dolgozni. A végeredményre kíváncsi leszek. Nem valószínű hogy ismét megsütöm :( Ez a süti nem az én asztalom :D De annyira tetszett hogy kötelező volt kipróbálnom :)

Ilona 53
Ilona 53 p, 2010-04-16 08:14

Nagyon finom !Többször elkészítettem annyi módosítással hogy nem csak vaníliát hanem reszelt citromhéjat is tettem a világosabb cipóba.Érdemes így is kipróbálni!Sokáig eláll!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp k, 2010-03-30 20:34

Csak a hőlégkeveréses üzemmódnál szükséges lejjebb venni a hőfokon 20°C fokkal. A többinél mindegy, hogy elektromos vagy gáz.

1061