r
Nosalty Logó

Csicseriborsós tészta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Csicseriborsós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1358 kcal
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2715 kcal
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1352 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1358 kcal
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2921 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2704 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 2715 kcal
  • 17% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban vizet forralunk, mikor forr, megsózzuk, megfőzzük a tésztát az utasítás szerint.
  2. Közben egy serpenyöben felhevítünk 5-6 evőkanál olívaolajat, beledobjuk a fokhagymát, a chiliörleményt, a rozmaringot és a szardellafilét. Ez utóbbit fakanállal szétnyomkodunk. Pár percig pirítjuk
  3. Kihalásszuk a fokhagymákat, hozzáadjuk a főtt csicseriborsót, egyet rottyantunk rajta, megkeverjük, és kb. a fél adag csicseriborsót villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk
  4. Közben a tészta is megfőtt, ennek a vizéből 1 kis merőkanálnyit a csicseriborsóhoz adunk, elkeverjük.
  5. Leszürjük a tésztát, összekeverjük és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16138
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 05.

Ajánló

Tálaláskor tehetünk rá bazsalikomleveleket, vagy vágott petrezselymet. A csicseriborsót min. 12 órára vízbe áztatjuk, 1 kiskanál szódabikarbónával, majd leöblítjük, és hideg vízben feltesszük főni, 1-2 gerezd fokhagymával, és egy ágacska rozmaringgal. Nem sózzuk. Fakanállal keverjük, és fakanállal szedjük le a habot, ami főzés közben keletkezik. Nem szabad, hogy a forrás megszakadjon, ezért ne használjuk fém merőeszközt. Kb.40-60 perc alatt fő puhára  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a csicseriborsót, és új recepteket böngésztem az interneten. Találtam is többet, ezekből kiemeltem azt ami a kedvenc alapanyagunk, és így jött létre ez a recept  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek