Cseresznyés mignon recept

Cseresznyés mignon
Cseresznyés mignon
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy női magazinból való, amit évekkel ezelőtt tettem félre. Azért nem sütöttem meg eddig, mert a hozzávalók nem voltak pontosan leírva. Mivel gyönyörű, ropogós cseresznyét vettem a piacon, úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy elkészítsem. Nem bántam meg!

hozzávalók / 4 adag

piskóta alaphoz

töltelék

tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés kosárkák, gyümölcsös mignon, mignon cseresznyével
Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta alaphoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához tesszük a vizet, és a robotgép legmagasabb fokozatával elkezdjük keverni. A cukrot kanalanként adjuk hozzá, és addig keverjük, amíg világos sárga kemény habot kapunk.
  2. Beletesszük az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Ezután óvatos mozdulatokkal belevegyítjük a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt 30x50 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük.
  3. Amikor kész, egy falapra borítjuk, és lefejtjük róla a papírt. Amikor langyosra hűlt, a legkisebb pogácsa szaggatóval kis köröket szúrunk ki belőle. A kis köröket félretesszük. Ezek lesznek a minyonok talpai. A maradék piskótát pedig apró darabokra vágjuk, és egy edénybe rakjuk.

töltelék

  1. Egy tálban a vajat jól elkeverjük a cukorral, majd beletesszük az összevágott maradék piskótát, a baracklekvárt, a rumot. Jól összedolgozzuk. A masszából kis kúpocskákat formázunk, és egy tálcára rakjuk.
  2. Egy kevéske baracklekvárral épp, hogy csak megkenjük a piskótakarikákat, és ráhelyezzük az összedolgozott kúpokat.

tetejére

  1. A fehér tortabevonót gőz felett megolvasztjuk. Egyenletesen bevonjuk vele a kis minyonokat. A kúpocskák elmozdulását úgy akadályozhatjuk meg, hogy hegyes fogvájót szúrunk bele, és azzal rögzítjük. A cseresznyét kimagozzuk, és tetszőleges módon a minyonok tetejére helyezzük.
  2. Az elkészült sütit hűtőbe tesszük. A tortabevonó megszilárdulása után a fogvájót eltávolítjuk. Minyon papírba csomagoljuk a desszertet, és így kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x50 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 629
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
277 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

739