r
Nosalty Logó

Cseresznyés-meggyes-mandulás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés-meggyes-mandulás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

piskóta

curd

tortakrém

Összesen 753 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

piskóta

curd

tortakrém

Összesen 9022 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

piskóta

curd

tortakrém

Összesen 382 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 753 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    639.1 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    2099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5785.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1355 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2558 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    411 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4055 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2108 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2197 micro
Összesen 9022 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 382 Kcal

Hozzávalók

piskóta

curd

tortakrém

Elkészítés

piskóta

  1. 3 részből áll a recept: piskóta, curd (főzött krém) és a tortakrém. Piskótához a margarint a cukorral krémesre keverjük. Majd ha ezzel megvagyunk, folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk az 5 tojást. Hosszan keverjük, mielőtt hozzáadjuk a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, aprított mandula). Jó alaposan kikeverjük, és végül hozzáadjuk a 2 ek. tejet és a vanília kivonatot. 3-4 db 22 cm-es formába tesszük, és kisütjük mindet 170 fokon 35 perc alatt.
  2. Curd összes hozzávalóját feltesszük egy lábasba, és krémmé főzöm. Majd kis tálba rakjuk, és hagyjuk hűlni.
  3. A habtejszínt félig felverjük 2 ek. porcukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, és összekeverjük. Óvatosan, nehogy túlverjük! Felolvasztjuk a fehér csokit, és az egészhez adagoljuk. Még egyet keverünk az egészen, és kéééész! Hűtőbe tesszük, amíg előkészülünk.
  4. A kész, kihűlt piskótákat egyenesre vágjuk, és mindet meglocsoljuk megy/cseresznye kevert levével. Erre jöhet a mascarponés krém és egy halvány réteg a curd-ból. Nem kell eláztatni vele az egészet, csak finoman! És így tovább! Tehát: piskóta meggylével locsolva, mascarpone, curd, piskóta meggylével locsolva, mascarpone, curd... és így tovább.
  5. Az egészet beborítjuk a mascarponés krémmel, és jól lehúzzuk róla a felesleget. Tetejét cseresznyével, meggyel és mandulával díszítjük. Ennyi.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2765
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 30.

Receptkategóriák

Egyszer csináltam egy mandulás-cseresznyés pitét, és annak ötlete alapján megszületett Ő.

Hozzávalók

piskóta

curd

tortakrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek