r
Nosalty Logó

Cseresznyés-meggyes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés-meggyes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3671 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    195.2 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4618.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1399 micro
Összesen 3671 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat/ zsírt habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak egy csipet sóval, és a cukor másik felével (apránként adagoljuk a cukrot).
  2. A lisztbe keverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás zsiradékhoz, felváltva a fehérjehabbal úgy, hogy mindig a lisztet szitáljuk a habra.
  3. Óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt vagy vajazott-lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát, a tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel, éselőmelegített sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e még a tűre a tészta).
  4. Kicsit hűlni hagyjuk, majd tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 330
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 52587
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt a László-napi meglepetés sütim, mivel párom nagyon kedveli a meggyes sütiket. Viszont kevés volt a meggyem, így cseresznyét is potyogtattam bele. Az egyensúly tészta az egyik klasszikus cukrászati alaptészta, lényegében zsiradékkal dúsított piskótatészta, ezáltal tovább friss marad, mint a sima piskóta. És hogy honnan származik az egyensúlya? A válasz nagyon egyszerű: minden hozzávaló azonos mennyiségben szerepel a tésztában. Azt lehet mondani, hogy amekkora egy közepes tojás súlya (kb. 5 dkg), annyi lesz a többi egyéb súlya is, vagyis 1 tojáshoz 5-5 dkg liszt-cukor-zsiradék. Általában egy közepes méretű (20 cm * 30 cm) tepsihez 4 vagy 5 db tojással számolunk, így ehhez viszonyítva adom meg a hozzávalókat. Az alapreceptet Horváth Ilona szakácskönyvéből alakítottam kicsit át. További részletek itt.    

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek