Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-epres reform clafoutis

Cseresznyés-epres reform clafoutis
Cseresznyés-epres reform clafoutis
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A clafoutis receptekkel itt, a nosalty-n ismerkedtem meg, nagyon megtetszett ez a könnyű, gyümölcsös francia desszert, de a hozzávalók igazításával a saját reformkonyhám szerinti változatot szerettem volna elkészíteni. Íme! :-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Reggelire, uzsonnára, vacsorára is alkalmas, de természetesen desszertként is működik egy jó kávéval.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét és a feldarabolt epret egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsi alján eloszlatjuk.
  2. A tojásokat a xilittel, a sóval, fahéjjal, vaníliával egy robotgép segítségével kikeverjük.
  3. Hozzáadjuk a kevéske tejszínt.
  4. A robotgép segítségével egyenletesen hozzákeverjük a gesztenye- és tönkölyliszt keverékét.
  5. Majd a mascarponét is.
  6. Végül hozzákeverjük a (rizs)tejet is, amíg egy palacsintatészta állaghoz jutunk. Ezt a tésztát a gyümölcsökre öntjük.
  7. 200 C fokos sütőben lefóliázva 25 percig sütjük, majd levéve a fóliát újabb kb. 25 percig sütjük180 C fokon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 4 045
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mona

Mióta szakács: 2012.09.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szuflé, francia desszert cseresznyével és eperrel, cseresznyés-epres sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

221
cseresznye 30 dkg
eper 30 dkg
teljes kiőrlésű liszt 5 evőkanál
gesztenyeliszt 5 evőkanál
tojás 3 db
xilit 5 ek
1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
vanília 1 db
rizstej 2 dl
főzőtejszín 50 ml
mascarpone 2 dkg