Cseresznye-meggy dzsem recept

Cseresznye-meggy dzsem
Cseresznye-meggy dzsem
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láthatjátok, hogy én a hagyományos módon történő lekvár, ill. dzsemfőzés híve vagyok. Kipróbáltam sok reformreceptet már (kevés cukorral, kevés főzéssel, stb), valahogy nekem a lekvár akkor lekvár, ha a kenyérre tudom kenni, nem folyik ezerfelé, édes és a gyümölcsöt is érzem.
Nem Toma meggylekvárja ellen, hanem mellé teszem ezt a receptet, remélem Toma is ki fogja próbálni és tetszeni fog neki. Szerintem ő is a hagyományok útját járja.
A szomolyai cseresznye kis hazánk egyik büszkesége. Friss gyümölcsként talán nem annyira No 1, de a feldolgozásban mindenképpen. Szomolyán évente megrendezik a Cseresznyefesztivált, érdemes egyszer programba iktatni. Idén már lekéstük, lesz viszont jövőre is!
Az Anna Malomban természetesen saját készítésű lekvárokat, dzsemeket adtunk reggelire. Mácsai Pál éppen akkor vendégeskedett nálunk, amikor ez a dzsem volt a reggelihez tálalva. Annyira megkedvelte, hogy haza is vitt belőle pár üveggel. Ezzel is csökkentve azon vendéget körét, akik megkóstolhatták volna:).

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

vajas pirítósra


alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

elkészítés

  1. A gyümölcsöket kimagozzuk.
  2. A cseresznyét a cukorral addig főzzük, míg a gyümölcs teljesen szétfő, és jól besűrűsödik.
  3. Hozzáadjuk a meggyet és addig főzzük, míg a gyümölcsszemek összeesnek.
  4. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, szárazon kidunsztoljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 216
elküldve: 1
receptkönyben: 184
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (1)

greenpearl
greenpearlk, 2013-06-18 08:33

Már egy kolleganőm méltatta a cseresznyés meggy - meggyes cseresznye dzsemet, hát most kipróbáltam. A 26 fokos lakásból sikerült 30 fokosat csinálni, de biztos vagyok benne hogy megérte :-) Egyenlőre a dunsztban ülnek, izgalmas. Köszi a receptet!

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete.
306