Cseresznye-meggy dzsem recept

1 adag
306
kcal
Cseresznye-meggy dzsem
Cseresznye-meggy dzsem
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láthatjátok, hogy én a hagyományos módon történő lekvár, ill. dzsemfőzés híve vagyok. Kipróbáltam sok reformreceptet már (kevés cukorral, kevés főzéssel, stb), valahogy nekem a lekvár akkor lekvár, ha a kenyérre tudom kenni, nem folyik ezerfelé, édes és a gyümölcsöt is érzem.
Nem Toma meggylekvárja ellen, hanem mellé teszem ezt a receptet, remélem Toma is ki fogja próbálni és tetszeni fog neki. Szerintem ő is a hagyományok útját járja.
A szomolyai cseresznye kis hazánk egyik büszkesége. Friss gyümölcsként talán nem annyira No 1, de a feldolgozásban mindenképpen. Szomolyán évente megrendezik a Cseresznyefesztivált, érdemes egyszer programba iktatni. Idén már lekéstük, lesz viszont jövőre is!
Az Anna Malomban természetesen saját készítésű lekvárokat, dzsemeket adtunk reggelire. Mácsai Pál éppen akkor vendégeskedett nálunk, amikor ez a dzsem volt a reggelihez tálalva. Annyira megkedvelte, hogy haza is vitt belőle pár üveggel. Ezzel is csökkentve azon vendéget körét, akik megkóstolhatták volna:).

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

vajas pirítósra


alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket kimagozzuk.
  2. A cseresznyét a cukorral addig főzzük, míg a gyümölcs teljesen szétfő, és jól besűrűsödik.
  3. Hozzáadjuk a meggyet és addig főzzük, míg a gyümölcsszemek összeesnek.
  4. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, szárazon kidunsztoljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 666
elküldve: 2
receptkönyben: 194
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (2)

márti1218
márti1218h, 2014-06-09 22:00

Szia! Tuti recept,én már 30 éve így készítem,annyit "modernizáltam",hogy nem pokróc közé teszem dunsztolni,hanem hűtőtáskába/persze akku nélkül/
Minden gyümölcsből így készítem,valami finom a málna,meggy,ribizli,áfonya keverék is.
Üdv: Márta

greenpearl
greenpearlk, 2013-06-18 07:33

Már egy kolleganőm méltatta a cseresznyés meggy - meggyes cseresznye dzsemet, hát most kipróbáltam. A 26 fokos lakásból sikerült 30 fokosat csinálni, de biztos vagyok benne hogy megérte :-) Egyenlőre a dunsztban ülnek, izgalmas. Köszi a receptet!

Legfrissebb cikkek

20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Gyerekként az ember minden olyat kipróbálna, amit a szülők szigorúan megtiltanak. Ilyen például egy villa berakása a mikróba. De vajon mi történik, ha tényleg berakjuk?
306