r
Nosalty Logó

Cseréptálban sült mézes-mázas karaj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseréptálban sült mézes-mázas karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Összesen 1247 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Összesen 4988 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A mázhoz

Összesen 200 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 1247 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    377.4 g

Zsír

  • Összesen
    270.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9300 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    539 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    4057 mg
  • Nátrium
    3279 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1536.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    361 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    1142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2517 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2928 micro
Összesen 4988 kcal
  • 15% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mázhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst hosszában lap formára vágjuk.
  2. A kenyeret vízbe áztatjuk (a belét pár másodpercre, a héját pár percre. Ne áztassuk el) kifacsarjuk, egy mély tálba tesszük. Hozzáütjük a tojást.
  3. A hagymát apróra vágjuk és zsíron aranysárgára pirítjuk (lehet olajjal is készíteni, de zsírral finomabb).
  4. Hozzáadjuk a kenyérmasszához az apróra vágott gombával együtt.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk (csak annyit, hogy színe legyen.) Jó alaposan összekeverjük.
  6. A húst kiterítjük, megszárogatjuk és egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket.
  7. Feltekerjük.
  8. Hústűvel megtűzzük, szinte bombabiztosan.
  9. Beletesszük a beáztatott cseréptálba, ha maradt ki töltelék akkor köré rendezzük.
  10. Hideg sütőbe tesszük, majd fedővel lefedve, 2 órán át pároljuk.
  11. Ha puha és a kés könnyen szalad át rajta, akkor fedő nélkül süssük tovább.
  12. A máz hozzávalóit összekeverjük és a hús tetejét azzal kenegetjük. Ha a máz elfogyott, akkor kész van.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*25
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7106
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok karaj található a mélyhűtőnkben, így abból kreáltam egy jó kis töltött ételt.

Hozzávalók

A húshoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!