Csemegeuborka bjkata konyhájából recept

Csemegeuborka bjkata konyhájából
Csemegeuborka bjkata konyhájából
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam ezt a receptet 25 évvel ezelőtt, és azóta is így rakom el minden nyáron a csemegeuborkát.

hozzávalók / 4 adag

A 2,5 literes üvegekhez

A felöntőléhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

uborka házilag eltéve, csemegeuborka házilag, uborka télire
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztára mosott uborkákat belerakosgatjuk az üvegbe a fűszerkeverék tetejére.
  2. A vizet felforraljuk, belerakjuk a sót és a cukrot, tovább forraljuk, végül a tartósítószert és az ecetet is beletesszük, ha már lezártuk a tűzhelyet a lé alatt.
  3. Néhány perc múlva szedőkanállal rászedhetjük a levet az uborkákra. Akár forrón, akár langyosan, akár hidegen öntjük rá a folyadékot, ugyanolyan finom lesz.
  4. A csavart csak ráhelyezzük, nem csavarjuk rá, csak 3 nap múlva.
  5. A 3. napon celofánnal és gumival lezárjuk, és most már az üvegtetőt is rácsavarjuk az üvegre.
  6. Mehet a kamrapolcra!
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 378
elküldve: 5
receptkönyvben: 196
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2012-08-30 11:56

Kedves Miss Sweetly!
Köszönöm, és én is hasonló jókat kívánok!
Kati

159