Csavart csokis recept

Csavart csokis
Csavart csokis
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom puha kalács! Csak nutellával is finom, annak aki szereti.:)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej

Töltelék:

  • 30 -40dkg nutella
  • 3 ek kakaó

A lekenéshez:

  • 1 tojássárgája

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csavart csiga, különleges kakaós csiga, nutellás tekercs

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a géppel bedagasztjuk. Félretesszük kelni 45-50 percre.
  2. A töltelékhez megolvasztjuk a nutellát, hogy jó folyós legyen, rákenjük a téglalapra nyújtott tésztára.Megszórjuk a kakaóval és félbehajtjuk.
  3. Pizzavágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk, megcsavarjuk, majd feltekerjük, mint a csigát.
  4. Sütőlapos tepsin újra duplájára kelesztjük, tojássárgával lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 918
elküldve: 7
receptkönyben: 352
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
32 recept

Hozzászólások (9)

Nika77
Nika77szo, 2013-03-09 19:39

Éppen most sült ki. Isteni finom melegen. Köszi a receptet!

Napfény és Fűszer
Napfény és Fűszerk, 2013-02-19 21:06

Valamennyi kifolyik,esetleg legközelebb próbáld meg vaj nélkül.Akkor a nutellát kend rá a tésztára és szűrőn át szórd meg kakaóval.Vagy ha szeretitek csak nutellával töltsd.Persze ebben az esetben több nutella szükséges,úgy 1/2 kg.Remélem segítettem.De azért mondd hogy finom volt... :)

Döme-Ádám
Döme-Ádámsze, 2013-02-20 22:22

Na, én is épp erre gondoltam, hogy a vajat nem kellett volna beletenni.....
Mindenképp kipróbálom majd úgy is, mert nagyon-nagyon finom volt, a tésztája olyan puha, de kívül kicsit ropogós lett!!! :)))))))))
Már tervezem, hogy el fogom készíteni diós-lekváros, mákos, sima kakaós, almás, stb. variációban is!
(ott hibáztam még nagyot, hogy sajnos csak 1/2 adagot készítettem, s ez a 8 db pillanatok alatt el is fogyott.... :)))) )

Döme-Ádám
Döme-Ádámk, 2013-02-19 14:57

Kedves Napfény és Fűszer!
Ma elkészítettem ezt a finom és érdekes formázású péksütit. Minden rendben lett volna vele ( a tésztáját még reszelt narancshéj is ízesítette), csak a töltelék nagy része a sütés alatt kifolyt a sütőpapírra. Te nem jártál így vele? Mit hibáztam el???
Válaszodat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: tojás és sonka nélkül
Heti menü: tojás és sonka nélkül
Húsvét alatt bizonyára rengeteg tojást és sonkát sikerült elfogyasztanunk, ezért most egy ideig hallani sem akarunk ezekről. Itt egy válogatás, mely szigorúan nélkülözi őket.
Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.