Csavart csokis recept

Csavart csokis
Csavart csokis
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom puha kalács! Csak nutellával is finom, annak aki szereti.:)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej

Töltelék:

  • 30 -40dkg nutella
  • 3 ek kakaó

A lekenéshez:

  • 1 tojássárgája

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csavart csiga, különleges kakaós csiga, nutellás tekercs

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a géppel bedagasztjuk. Félretesszük kelni 45-50 percre.
  2. A töltelékhez megolvasztjuk a nutellát, hogy jó folyós legyen, rákenjük a téglalapra nyújtott tésztára.Megszórjuk a kakaóval és félbehajtjuk.
  3. Pizzavágóval 2 cm-es csíkokra vágjuk, megcsavarjuk, majd feltekerjük, mint a csigát.
  4. Sütőlapos tepsin újra duplájára kelesztjük, tojássárgával lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 929
elküldve: 7
receptkönyben: 352
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
32 recept

Hozzászólások (9)

Nika77
Nika77szo, 2013-03-09 19:39

Éppen most sült ki. Isteni finom melegen. Köszi a receptet!

Napfény és Fűszer
Napfény és Fűszerk, 2013-02-19 21:06

Valamennyi kifolyik,esetleg legközelebb próbáld meg vaj nélkül.Akkor a nutellát kend rá a tésztára és szűrőn át szórd meg kakaóval.Vagy ha szeretitek csak nutellával töltsd.Persze ebben az esetben több nutella szükséges,úgy 1/2 kg.Remélem segítettem.De azért mondd hogy finom volt... :)

Döme-Ádám
Döme-Ádámsze, 2013-02-20 22:22

Na, én is épp erre gondoltam, hogy a vajat nem kellett volna beletenni.....
Mindenképp kipróbálom majd úgy is, mert nagyon-nagyon finom volt, a tésztája olyan puha, de kívül kicsit ropogós lett!!! :)))))))))
Már tervezem, hogy el fogom készíteni diós-lekváros, mákos, sima kakaós, almás, stb. variációban is!
(ott hibáztam még nagyot, hogy sajnos csak 1/2 adagot készítettem, s ez a 8 db pillanatok alatt el is fogyott.... :)))) )

Döme-Ádám
Döme-Ádámk, 2013-02-19 14:57

Kedves Napfény és Fűszer!
Ma elkészítettem ezt a finom és érdekes formázású péksütit. Minden rendben lett volna vele ( a tésztáját még reszelt narancshéj is ízesítette), csak a töltelék nagy része a sütés alatt kifolyt a sütőpapírra. Te nem jártál így vele? Mit hibáztam el???
Válaszodat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.