r
Nosalty Logó

Csavart almás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csavart almás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    892 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 2468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 25 g élesztőt 50 ml vízzel, kiskanál cukorral felfuttatjuk, hozzáöntjük az átszitált liszthez, majd összekeverjük az olvadt margarinnal, 2 kanál almalekvárral, 50 g porcukorral, és jól összegyúrjuk.
  2. Kelni hagyjuk meleg helyen 1 óra hosszat. (Elég, ha felmelegedik a ler 50°C-ra, majd 10 perc után elzárjuk.)
  3. Kézzel átgyúrjuk, 2-be osztjuk. Kb. 30 cm hosszúra nyújtjuk kézzel, ujjakkal ellapítjuk kb 10 cm szélesre, almalekvárral megkenjük, feltekerjük hosszant, megismételjük a másodikkal is.
  4. Végül a két kolbászt egymással óvatosan megcsavarjuk, kör alakúra formázzuk, a tetejét lekvárral megkenjük, fahéjjal megszórjuk.
  5. 175°C-on sütjük 25-30 perc alatt, sütőpapiros gáztepsin.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2004
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 23.

Ajánló

Aki nem akarja, hogy nagyon ellaposodjon, sütheti tortaformában/kerek lábaskában is (kb. 26 cm átmérő). Tipp2: lehet akár 3-ba fonni, időmegtakarításból választottam a 2-es variánst. Tipp3: almás-baracklekváros töltést is kipróbáltam, szilvával sem rossz, de szerintem az alma a nyerő :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baleset eredményeként született ez a kalácsféle süti, ugyanis két receptet kevertem össze tévedésből, hála a majdnem állandó sietségemnek... A megsült almás csavarintás illata betöltötte a konyhát, gyerekeim uzsonnára majszolgatták csendben (a dumanélküliség nálunk elég ritka evés közben)...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?