Császár(nagy)morzsa (Császármorzsa 6.) recept

Császár(nagy)morzsa (Császármorzsa 6.)
Császár(nagy)morzsa (Császármorzsa 6.)
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom házi sárgabarack-, vagy ribizlilekvárral. A tetejét még porcukorral is megszórhatjuk, hogy fokozzuk az élvezetet.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aranymorzsa, Kaiserschmarren, smarni

elkészítés

  1. A lisztet, sütőport, cukrokat és a tojássárgáját összekeverjük a tejjel, sűrű palacsintatésztává. 20 percig pihentetjük.
  2. Felverjük a tojások fehérjét, és lassan az előzőleg összekevert hozzávalókhoz adjuk.
  3. A margarinon omlettként kisütjük, és még a serpenyőben kis darabokra szaggatjuk, ízlés szerint.

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 364
elküldve: 4
receptkönyben: 252
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
60 recept

Hozzászólások (4)

bosika19
bosika19h, 2013-05-06 18:02

Köszi a receptet nagyon jó ......többször meg sütöttem már és mindig ugyan olyan jól sikerül .... :)

Asztrid
Asztridk, 2010-04-27 11:07

Megcsinaltam egyszer e ferjemnek es nagyon izlett. Aztan szombaton edesapamnak is sutottem egy adagot. O is dicserte.
Nagyon jo, egyszeru, gyors es hazias izek.
Csak annyit tennek meg hozza en ket "palacsintat" sutottem belole mert ugy vettem eszre ha az egeszet egyszerre teszem az edenybe sulni, az tul sok.

Legfrissebb cikkek

4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
A helyi termékek ma reneszánszukat élik, a fogyasztói igények nőnek, és a beszerzési források tárháza is ennek megfelelően bővül. De mit is nevezhetünk helyi terméknek?
Ínycsiklandó parfümök
Ínycsiklandó parfümök
Ehető alapanyagok a parfümökben? A kölnivíz 1714-es színre lépése óta igen sok változás történt a gyártási folyamatokban.
Paprikára fel!
Paprikára fel!
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a konyhában. Idén ráadásul már a szezon előtt kerülhet magyar paprika a fazékba! (X)
380