Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa sütőben

Császármorzsa sütőben
Császármorzsa sütőben
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben mindig serpenyőben készítettem ezt a császári étket, folyamatos odafigyelést igényelt. Most, hogy sütőbe teszem, közben más dolgokra is jut időm.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Egyszerű recept, mely ha nincs otthon búzadaránk, liszttel is elkészíthető. Ezesetben mély, fém nyelű serpenyőben, magasabb lángon süssük elő a masszát, majd szabdalás után helyezzük át sütőbe pirulni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát áztassuk be.
  2. A búzadarát langyos tejjel keverjük össze egy tálban, kicsit pihentessük, ha nagyon száraznak bizonyulna, lazíthatjuk még fél-egy dl tejjel.
  3. Kis idő múlva keverjük hozzá a tojássárgákat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a leszűrt mazsolát, egy csipetnyi sót és a reszelt citromhéjat.
  4. A tojásfehérjékből verjünk habot, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk a keverékbe.
  5. Egy nagy, jócskán kivajazott tepsibe öntsük bele a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 15-20 percig.
  6. Ha egy picit megpirult a teteje, vegyük ki a sütőből, éles késsel szabdaljuk kisebb, szabálytalan darabokra, fakanállal mozgassuk át, majd tegyük vissza még pár percre pirulni.
  7. Melegen almaszósszal, baracklekvárral és porcukor szórással tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x32x4 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 68 176
elküldve: 82
receptkönyvben: 1 177
elkészítve: 78/117
Facebookon megjelent: 5

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
270 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

császármorzsa, smarni, grízsmarni, Kaiserschmarrn

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MolnarE
MolnarE Sun, 2016-02-07 21:56

Nagyon finom, koszonom a receptet. En csak 10 dkg cukrot raktam bele, ugyis kelloen edes lett a teszta. A gyerekek es a ferjem befaltak az egeszet, csak az elegedett nyammogasukat lehetett hallani :)

mermaid25
mermaid25 Sun, 2014-11-16 15:21

Nagyon-nagyon finom lett, alig bírtam abbahagyni az evést:) Még jó, hogy csak a fele adagot csináltam meg:) Még sokszor fogom elkészíteni, köszönöm a receptet!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2014-11-16 19:48

Szívesen! Nagyon örülök, hogy ízlett! Most, hogy írtál, szerintem a jövő héten én is sütök egyet. Üdv, Gréti

liloci
liloci Fri, 2013-11-15 13:00

Kedves Gréta!

Számomra ez a legtökéletesebb császármorzsa recept!
Könnyű elkészíteni, nem kell mellette állni és állandóan kevergetni és nagyon finom.
Köszönettel Orsi

taranikó
taranikó Sun, 2013-09-22 09:45

Nagyon finom lett. Annak ellenére, hogy sajna csak kis tepsüben tudtam sütni, és így nagyon vastag lett és mire átsült teljesen, kicsit kiszáradt, de ez nem a recept hibája, hanem az enyém. Legközelebbre veszek nagy tepsüt, mert nagyon szeretjük a császármorzsát, de nincs kedvem mindíg a tűzhely mellett állni.:) Köszi a receptet.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-09-17 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.09.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Frezia121
Frezia121 Mon, 2013-09-16 12:40

Kedves Gréti!
Ennek titka a légkeverésben van vagy nekiálljak a gázsütőmben is? Ott kisebb hőfokon süssem?
Üdv: Frezia

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2013-11-15 14:15

Szia Frezia,
csak most látom a bejegyzésed. Bármilyen sütőben ki lehet próbálni, de ha csak alsó lángon ég, akkor én, talán alacsonyabb hőfokon és tovább sütném.

Kephera
Kephera Sat, 2013-02-16 15:36

Teljes kiőrlésű búzadarából csináltam, úgyis teljesen jó! Talán csak a színe nem olyan szemet gyönyörködtető így:)

3masmama
3masmama Sun, 2013-02-10 20:45

Itt vagyok. Degeszre ettük magunkat. Jó volt látni, ahogy az 5évesem hmhmhm-ögött hozzá. Férjem is megjegyezte, olyan mint a nagyié volt régen. Nagyon köszönöm. Talán a serpenyőst is megpróbálom...

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2013-02-10 22:16

Őrület, mi? Én háromszor ettem belőle. Már egy kicsit szégyelltem is magam miatta, de hát nem lehetett ellenállni neki. Üdv, G

3masmama
3masmama Sun, 2013-02-10 20:14

Most sül. Az illata nagyon fini. Kíváncsi vagyok, mert a serpenyős császármorzsának még nem "mertem" nekifogni. Majd jelzem a család reakcióját. Előre is köszi:-))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-02-10 18:21

Kedves Gréti!
Gratulálok, hogy tied a 30 ezredik recept a Nosaltyn! Igazán megérdemled. Az enyém a 20 ezredik volt, és emlékszem, én akkor nagyon büszke voltam. Várjuk a további jobbnál-jobb receptjeidet, a szép képeidet és a cikkeidet egyaránt.
Üdvözlettel: Fahéj

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2013-02-10 22:09

Kedves Fahéj!
Köszönöm, Tőled értesültem erről a hírről. Neked is nagy gratuláció!
Igyekszem, igyekszem. Holnap hütte-kaják, jövő héten magyaros, aztán a bécsi túra élmény-étkei szerepelnek majd a cikkekben.
Üdvözlet,
Gréti

welli
welli Sun, 2013-02-10 09:52

Kedves Gréti!

A búzadara a császármorzsa esetében helyettesíthető valamely teljes őrlésű alternatívával?
Köszönettel:
Eszter

kniezsa
kniezsa Fri, 2016-04-15 06:56

Lehet liszttel, akkor lesz igazán CSÁSZÁRMORZSA, ez itt a daramorzsa, németül Griesschmarn receptje.
mindenkinek üdv
Veronika

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2013-02-10 22:33

Mivel ez a recept liszttel is elkészíthető, ezért teljes kiőrlésű liszttel is meg lehet próbálni. Én például palacsintát már készítettem belőle. kevésbé lesz ízes, úgyhogy több cukor kell majd bele és serpenyőben sütném, a biztonság kedvéért, sok vajjal.
A másik tippem pedig a finomra darált zabpehely. Szerintem ezzel is nagyon jó lehet.
Üdv, Gréti

588
búzadara 350 g
tej 3 dl
tojás 6 db
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
cukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 5 dkg
sárgabaracklekvár 6 ek
porcukor 10 dkg