r
Nosalty Logó

Császármorzsa Andreia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Császármorzsa Andreia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 558 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.3 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 2230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a tejjel és a búzadarával egy tálban elkeverjük alaposan, majd megközelítőleg 1 óráig állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát.
  2. Mikor a dara már majdnem az összes tejet felszívta, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra verjük, és hozzákeverjük a búzadaramasszához.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük meg.
  4. Egy nagyobb tapadásmentes bevonatú serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a masszát és fakanállal kevergetjük egész addig, míg morzsás állagúvá nem alakul.
  5. Az elkészült császármorzsát tálra halmozzuk, meghintjük porcukorral, és házi készítésű baracklekvárral még melegen tálaljuk, és fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11973
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Talán a bécsi császári udvar legfinomabb édessége, ami egyben a mi családunk nagy kedvence. Igaz, az eredeti recept által előírt mazsola érdeklődés hiányában nálunk elmarad, de így is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek