Család kedvenc almás lepénye recept

Család kedvenc almás lepénye
Család kedvenc almás lepénye
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom nagy kedvence ez a sütemény. Azóta is hiába próbálok ki újabb recepteket, végül mindig ehhez térek vissza. Egy baja van, nem lehet abbahagyni az evését, és még aznap elfogy.

hozzávalók / 4 adag

Tészta elkészítése

Töltelék elkészítése

ajánlat

Az alsó tésztát beszórhatjuk darált dióval is, és erre tesszük az almát, így még finomabb, ízletesebb. Ha nagyon leves az alma, akkor a dió felszívja a levet, és a tésztánk biztosan nem fog átázni.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, almás lepény, almás süti
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése

  1. 1 dl langyos tejben elkeverünk fél teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet átszitáljuk, majd kézzel a puha margarinnal "elmorzsoljuk". Középen fészket készítünk, ahova beleütjük a tojást, rászórjuk a sót, cukrot, tejfölt és végül a felfuttatott élesztőt (a tejet nem öntjük hozzá, csak leszedjük kanállal az élesztőt).
  3. Alaposan átgyúrjuk. Puha, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. Ha túl lágy lett, kevés liszttel gyúrjuk át.
  4. Végül 2 részre osztjuk, és letakarva pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék elkészítése

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük. Ízesítjük cukorral, fahéjjal, majd kóstolás után cukrozhatjuk még, ha nem elég édes.

Összeállítás

  1. A tepsit kivajazzuk, lisztezzük. Az egyik rész tésztát vékonyan kinyújtjuk lisztezett sodrófával a tepsi méretére. Belisztezzük a tészta tetejét, feltekerjük a sodrófára, majd szépen a tepsibe "csavarjuk". Eligazgatjuk a tésztát.
  2. A reszelt almából kinyomkodjuk a levet, majd a tésztán egyenletesen elhelyezzük. Végül a másik tésztát is kinyújtjuk, és betakarjuk vele az almát.
  3. A tetejét villával megszurkáljuk, és tojássárgájával lekenjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  5. Ha elkészült, a tetejére porcukrot hintünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x28x6 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 535
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

vera82

Mióta szakács: 2013.07.29.
10 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

802