Citruszselé recept

Citruszselé
Citruszselé
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Ez a desszert káprázatos, bőven megéri a picivel több időt és fáradságot, amit ekészítése igényel. Ráadásul zsírmentes, így diétázók is nyugodtan fogyaszthatják."- eként vezeti be Gordon Ramsay a citruszselé receptjét a Vasárnapi ebéd c. könyvében.
Csodálatosan selymes desszert, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grépfrút-narancs zselé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrusokat kifilézzük, filézés közben a levet felfogjuk, mert szükségünk lesz 2 dl-re később.
  2. A citrusfiléket tiszta konyharuhával bélelt tálcára rakosgatjuk, konyharuhával letakarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. (A konyharuha segítségével leitatjuk a felesleges gyümölcslevet, hogy ne hígítsa majd a zselét.)
  3. Közben elkészítjük a cukorszirupot: egy kisebb, vastag falú lábasban kevergetve lassan felforraljuk a vizet a cukorral és a citromhéjjal. 5 percig forraljuk, lehúzzuk a tűzről.
  4. A zselatinlapokat pár percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőlük a vizet és a forró cukorsziruphoz adjuk. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik benne a zselatin, végül 2 dl, átszűrt gyümölcslevet is hozzáöntjük.
  5. Kis üvegpoharakba vagy tálakba lerakosgatjuk a citrusfiléket, ráöntjük a zselatinos szirupot és éjszakára hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 240
elküldve: 0
receptkönyvben: 221
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra h, 2010-02-15 12:42

szia Orsi,
nagyon örülök! mi is odáig voltunk tőle:-)
nem tudom, milyen késsel végezted a filézést: egy éles, nagyobb pengéjű séfkés csodákra képes, azt tudom- tapasztalatból:-)
nekem nem volt ilyen úszkálós problémám..
legközelebb akkor próbáld meg rétegesen önteni a szirupot

zalaiorsi
zalaiorsi sze, 2010-02-10 22:19

Tegnap megcsináltam, és fantasztikus lett!! A filézés szerintem sok gyakorlatot igényel, hogy ne legyen nagy a veszteség de amúgy elég egyszerű az elkészítése! Egy problémám akadt vele, miután felöltöttem a zselével az összes citrusfilé felúszott a tetejére aminek következtében a pohár alján centis zselécsík volt a filék közt és a tetején meg szinte semmi.. Szerinted hogy lehetne ezt elkerülni? Mondjuk ha rétegesen öntöm rá a szirupot? Neked nem volt ilyen problémád?

258