Citromtorta Norikanorika konyhájából recept

1 adag
495
kcal
Citromtorta Norikanorika konyhájából
Citromtorta Norikanorika konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer nővéremékhez indultunk, és gondoltam gyorsan összedobok nekik valami meglepit. Mivel imádják a citromot, az irányadó íz megvolt!:)  

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Nagyon frissítő, könnyű, mégis isteni desszert - tényleg bármikor!  Nem a legszebb látvány, de az állaga nagyon puha és krémes, az íze mindenért kárpótol!

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Isteni citromtorta, citromkrémes torta, citromos piskótatorta
Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A krémhez a tejet elkavarjuk a cukorral és a tojások sárgájával, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a többi anyagot, hűlni hagyjuk. Ha nem elég citrom ízű, még tehetünk bele citromlevet vagy citromsavat is.

  2. A sütőt előmelegítjük.

  3. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval, majd a fokozatosan hozzáadott cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük, majd mehet bele a sütőpor, az olaj és 2 ek víz is. Ezután felváltva belevegyítjük  a fehérjét és a liszttel elkevert kakaóport is.

  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, majd a forró sütőbe tesszük, amíg kellően meg nem magasodik. Ekkor mérsékeljük a hőt 130 fokra, és tűpróbáig sütjük.

  5. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 3 rétegre vágjuk. A csokit 3 ek olajjal a mikróban éppen csak összeolvasztjuk. Az alsó kettőt megkenjük vele, hagyjuk megdermedni.

  6. Ezután a lapokat megtöltjük a krémmel, a torta oldalait is bevonjuk, majd csokiforgáccsal és citromkarikákkal díszítjük, amiket bevonunk zselével.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 278
elküldve: 2
receptkönyben: 39
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norikanorika

Mióta szakács: 2010.06.06.
12 recept

Hozzászólások (3)

zsoharkati
zsoharkatip, 2013-10-11 19:23

Szia Nórika!
A krémbe liszt nem kell?
A lányom szülinapjára készíteném a jövő héten.Köszi ,ha válaszolsz!

Norc
Norch, 2012-09-10 17:12

Szia Margit! Örülök neki, hogy ilyen szép dolog jut róla eszedbe! :) Igazából nekem az ilyenek jobban tetszenek, mint a túl tökéletes külsejű sütik. Remélem ízleni fog, ha elkészítitek! :)

k.margaréta
k.margarétah, 2012-09-10 05:26

Szia Norikanorika!

Még, hogy nem szép látvány. Dehogynem, nagyon is gusztusos. Nekem a kertben lévő pici sziklaszökőkút jut eszembe, akkor is ha azon nem citromkrém folyik.
A citromosakat imádjuk, mentve!
Üdv.
Margit

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
495