Citromtorta Norikanorika konyhájából recept

1 adag
485
kcal
Citromtorta Norikanorika konyhájából
Citromtorta Norikanorika konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer nővéremékhez indultunk, és gondoltam gyorsan összedobok nekik valami meglepit. Mivel imádják a citromot, az irányadó íz megvolt!:)  

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Nagyon frissítő, könnyű, mégis isteni desszert - tényleg bármikor!  Nem a legszebb látvány, de az állaga nagyon puha és krémes, az íze mindenért kárpótol!

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Isteni citromtorta, citromkrémes torta, citromos piskótatorta
Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A krémhez a tejet elkavarjuk a cukorral és a tojások sárgájával, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a többi anyagot, hűlni hagyjuk. Ha nem elég citrom ízű, még tehetünk bele citromlevet vagy citromsavat is.

  2. A sütőt előmelegítjük.

  3. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval, majd a fokozatosan hozzáadott cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük, majd mehet bele a sütőpor, az olaj és 2 ek víz is. Ezután felváltva belevegyítjük  a fehérjét és a liszttel elkevert kakaóport is.

  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, majd a forró sütőbe tesszük, amíg kellően meg nem magasodik. Ekkor mérsékeljük a hőt 130 fokra, és tűpróbáig sütjük.

  5. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 3 rétegre vágjuk. A csokit 3 ek olajjal a mikróban éppen csak összeolvasztjuk. Az alsó kettőt megkenjük vele, hagyjuk megdermedni.

  6. Ezután a lapokat megtöltjük a krémmel, a torta oldalait is bevonjuk, majd csokiforgáccsal és citromkarikákkal díszítjük, amiket bevonunk zselével.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 433
elküldve: 2
receptkönyben: 39
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norikanorika

Mióta szakács: 2010.06.06.
12 recept

Hozzászólások (3)

zsoharkati
zsoharkatip, 2013-10-11 19:23

Szia Nórika!
A krémbe liszt nem kell?
A lányom szülinapjára készíteném a jövő héten.Köszi ,ha válaszolsz!

Norc
Norch, 2012-09-10 17:12

Szia Margit! Örülök neki, hogy ilyen szép dolog jut róla eszedbe! :) Igazából nekem az ilyenek jobban tetszenek, mint a túl tökéletes külsejű sütik. Remélem ízleni fog, ha elkészítitek! :)

k.margaréta
k.margarétah, 2012-09-10 05:26

Szia Norikanorika!

Még, hogy nem szép látvány. Dehogynem, nagyon is gusztusos. Nekem a kertben lévő pici sziklaszökőkút jut eszembe, akkor is ha azon nem citromkrém folyik.
A citromosakat imádjuk, mentve!
Üdv.
Margit

Legfrissebb cikkek

Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Bár a spenót, burgonya, lencse és a káposzta is tökéletes választás, mi most mégis különlegességekben gazdag hetet szentelünk a forró és egészséges főzelékeknek. Újíts be!
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy kimondom, már be is ugrik, mikor 6 évesen az oviból hazafele menet anyutól mindig kiköveteltem magamnak.  
Top 9 cukormentes aprósüti
Top 9 cukormentes aprósüti
Az aprósütik mindig jól jönnek, akár csak magunkat, családunkat, akár vendégeinket szeretnénk kényeztetni. Készítsük el őket cukormentesen, úgy is nagyon finomak lesznek!
Verbéna, a sokoldalú gyógynövény
Verbéna, a sokoldalú gyógynövény
Most kezdjük újra felfedezni ezt a gyönyörű nevű, régóta ismert és használt gyógynövényt. Vegyük sorra mi mindenre alkalmazható és hogyan használjuk!
485