Citromtorta Norikanorika konyhájából recept

Citromtorta Norikanorika konyhájából
Citromtorta Norikanorika konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer nővéremékhez indultunk, és gondoltam gyorsan összedobok nekik valami meglepit. Mivel imádják a citromot, az irányadó íz megvolt!:)  

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Nagyon frissítő, könnyű, mégis isteni desszert - tényleg bármikor!  Nem a legszebb látvány, de az állaga nagyon puha és krémes, az íze mindenért kárpótol!

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Isteni citromtorta, citromkrémes torta, citromos piskótatorta
Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A krémhez a tejet elkavarjuk a cukorral és a tojások sárgájával, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a többi anyagot, hűlni hagyjuk. Ha nem elég citrom ízű, még tehetünk bele citromlevet vagy citromsavat is.

  2. A sütőt előmelegítjük.

  3. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval, majd a fokozatosan hozzáadott cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük, majd mehet bele a sütőpor, az olaj és 2 ek víz is. Ezután felváltva belevegyítjük  a fehérjét és a liszttel elkevert kakaóport is.

  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, majd a forró sütőbe tesszük, amíg kellően meg nem magasodik. Ekkor mérsékeljük a hőt 130 fokra, és tűpróbáig sütjük.

  5. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 3 rétegre vágjuk. A csokit 3 ek olajjal a mikróban éppen csak összeolvasztjuk. Az alsó kettőt megkenjük vele, hagyjuk megdermedni.

  6. Ezután a lapokat megtöltjük a krémmel, a torta oldalait is bevonjuk, majd csokiforgáccsal és citromkarikákkal díszítjük, amiket bevonunk zselével.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 129
elküldve: 2
receptkönyben: 38
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norikanorika

Mióta szakács: 2010.06.06.
12 recept

Hozzászólások (3)

zsoharkati
zsoharkatip, 2013-10-11 20:23

Szia Nórika!
A krémbe liszt nem kell?
A lányom szülinapjára készíteném a jövő héten.Köszi ,ha válaszolsz!

Norc
Norch, 2012-09-10 18:12

Szia Margit! Örülök neki, hogy ilyen szép dolog jut róla eszedbe! :) Igazából nekem az ilyenek jobban tetszenek, mint a túl tökéletes külsejű sütik. Remélem ízleni fog, ha elkészítitek! :)

k.margaréta
k.margarétah, 2012-09-10 06:26

Szia Norikanorika!

Még, hogy nem szép látvány. Dehogynem, nagyon is gusztusos. Nekem a kertben lévő pici sziklaszökőkút jut eszembe, akkor is ha azon nem citromkrém folyik.
A citromosakat imádjuk, mentve!
Üdv.
Margit

Legfrissebb cikkek

"A franciáknak üzenem, legyenek résen!"
"A franciáknak üzenem, legyenek résen!"
A spontán bulik mindig jól sikerülnek. Ez alól a mostani sem volt kivétel. Sajnálom is, hogy nem előtte írok róla beharangozót.
Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen
Főzz tengeri herkentyűből egyszerűen
A tengeri herkentyűk elkészítésétől általában idegenkedünk, mert bonyolultnak és költségesnek tartjuk. Az alábbi recept megváltoztatja elképzeléseinket.
498