r
Nosalty Logó

Citrompite Szofikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Citrompite Szofikától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 4518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    290.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1726 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1241 micro
Összesen 4518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet, porcukrot. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, és elmorzsoljuk. Néhány gyors mozdulattal beledolgozzuk a tojássárgáját, és folpackba csomagolva a gombócot 1 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a krémet.
  2. A tojásokat a porcukorral, citromhéjjal, citromlével habosra keverjük, robotgéppel. Ezután egy lábasba öntjük, és vízgőz felett, időnként kézi habverővel kevergetve, hogy ne csomósodjon és ne rántottásodjon le, sűrűre főzzük. Mikor a krém láthatóan sűrűsödik, kiveszünk pár evőkanálnyit, elkeverjük a keményítővel csomómentesre, és visszaöntjük a krémhez.
  3. Miután a krém pár percet hűlt, szitán átpasszírozzuk, kézi habverővel hozzákeverjük a kis kockákra vágott vajat, majd a mascarponét. Ha a krém szobahőmérsékletűre hűlt, felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kapcsos, levehető aljú piteformát.Ha nehezen tudjuk nyújtani, csak lapítsuk el a gombócot, és ujjainkkal nyomkodjuk a forma aljába és oldalára. Villával sűrűn szurkáljuk meg, tegyük 30 percre hűtőbe.
  5. Sütőpapírt teszünk a tésztára, száraz babot nehezéknek, és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig vakon sütjük, majd a babot és a sütőpapírt kivéve további 5-10 percig. Ha a tészta közepe még nem sült meg, a széle viszont már barnul, tegyük vissza a babot, és süssük még így tovább.
  6. A kihűlt pitében oszlassuk el a krémet, és tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy könnyebben tudjuk szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4930
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citrompite Szofikától
Szofika 104 recept

Többször sütöttem már citromtortát, mivel nemes egyszerűséggel a kedvenc tortám. Nálam mindent maga mögé utasít, élek-halok a citromosért. Nyáron meg főleg. Most egy újfajta krémet próbáltam ki, -én eddig a krémet is sütöttem-, itt azonban egy mascarponéval felturbózott lemon curd kerül a pitébe.  Ki kell próbálni, elmondani nem lehet...

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek