r
Nosalty Logó

Citrompite 3. - gyors, tojásmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Citrompite 3. - gyors, tojásmentes
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 590 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2357 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 228 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 590 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2266.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 2357 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük (aprító géppel könnyebb), a vizet apránként adagolva (mert lisztfüggő, hogy mennyit vesz fel) gyúrjunk össze a tésztát, majd fóliába csomagolva (ne száradjon ki a tészta), hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül
  2. A tejjel és cukrokkal elkészítjük a pudingot, és hagyjuk kihűlni, folyamatosan kevergetve, hogy ne hártyásodjon meg a teteje
  3. Ha a puding kihűlt, keverjük hozzá a citromok levét.
  4. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat), és vajazzuk ki a piteformát vagy egy hőálló tálat.
  5. Vegyük elő a hűtőből a tésztát, nyújtsuk 0,5 cm vastag kör alakra, és tegyük a tálba, a peremét egyenletes magasságra igazítsuk.
  6. Tegyük a pitét a sütőbe, és süssük meg (tűpróba!). Tehetünk a közepébe száraz babot, ha anélkül sütjük, és kissé megemelkedik az alja, akkor sütés közben picit szúrjuk meg, és nyomjuk le (hőálló kesztyűvel, mert forró!), így kiszorul alóla a levegő.
  7. Ha a tészta megsült, vegyük ki a sütőből, és várjuk meg, amíg teljesen kihűl.
  8. Tegyük a krémet a pite közepébe, és egyenletesen oszlassuk el, majd tegyük a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 362
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30534
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 14.

Ajánló

A pudingalap elkészíthető házilag is. Más citrussal is készíthető. A képen látható pite teljes kiőrlésű rozslisztből készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Még mindig nincs vége a citrompite tesztelésének, hátha egyszer sikerül az autentikus, ámde tojásmentes verziót megalkotni. Korábban a sült krémes verziót mutattam be, most egy puding alapú krémmel próbálkoztam, szinte tökéletesen hasonlít az igazihoz azzal a különbséggel, hogy nem tettem rá tojáshabot, ha már egyszer tojásmentes :-).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek