Citromos vajaskeksz recept

Citromos vajaskeksz
Citromos vajaskeksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A decemberi Stahl magazinban található citromos tallér receptjét készítettem el, kissé átalakítva, hogy felavassam az új, karácsonyra kapott kekszformáimat. 

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajas keksz, citromos keksz, vajas keksz citromosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez keverjük a sütőport és a sót. 
  2. A kétféle cukrot összedolgozzuk a vajjal, majd a tojásokkal, a citromlével és héjjal együtt habosra verjük. 
  3. Összeforgatjuk a lisztes keverékkel.
  4. Kekszformába nyomkodjuk, vagy pár centi széles, kör alakú kekszeket formázunk.
  5. Kb. negyed óráig sütjük 180 fokon (figyeljük a sütőt!)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 012
elküldve: 3
receptkönyvben: 166
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

chloedejonge

Mióta szakács: 2012.11.03.
15 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

chloedejonge
chloedejonge / chloedejonge h, 2013-01-21 22:11

én mindig búzafinomlisztből sütök, úgy tudom, réteslisztből a sütik kemények lesznek. de ez nem biztos, még sosem próbáltam.
ha jól emlékszem, kb 40 db keksz lesz belőle :) de ez persze a mérettől is függ.
Díszítéshez én kipróbálnám az e-heti gasztroblogger citromhabos cupcake receptjének citromhabját :))

Flórika
Flóri / Flórika h, 2013-01-21 20:29

Még egy kérdésem lenne,csak elfelejtettem.
Én olyan 4-5 emberre sütném ezt a kekszet meg,elég lesz a tészta ennyi lisztből?
Hány db keksz várható?

Flórika
Flóri / Flórika h, 2013-01-21 20:28

A búzarétesliszt megfelelő lesz hozzá? :)

Köszönöm válaszod,arra gondoltam,hogy különböző formákat csinálok majd a tésztából szaggatóval :)

Díszítéshez van valamilyen ötleted esetleg? :)

taranikó
taranikó h, 2013-01-21 10:28

Nagyon finom keksz. Sajnos citromhéjat nem tudtam tenni bele, így nem olyan intenzíven citromos, de így is fincsi.

Flórika
Flóri / Flórika k, 2013-01-15 19:56

Úgy nem lehet hogy kinyújtom és kiszaggatom formákkal a tésztáját?
Vagy túl híg lesz?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva szo, 2012-12-29 20:01

Már meg is sütöttem. Nagyon finom. Kicsit nekem tömött lett a tésztája. Lehet, hogy nem jól választottam lisztet? Fehér tönkölylisztből készítettem. Kicsivel több citrommal és valamivel kevesebb cukorral, de isteni lett. Hálásan köszönöm a receptet. Üdv: Évi néni

chloedejonge
chloedejonge / chloedejonge szo, 2012-12-29 20:52

Kedves Évi néni!

Örülök, hogy ízlik! Én mindig búzaliszttel sütök, a tönkölyliszttel még sosem próbálkoztam, így nem tudom, hogy az okozhatta-e a problémát. De végtére is az íz a lényeg :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva szo, 2012-12-29 18:44

Hű de jól hangzik. Már futok is a konyhába elkészíteni. Köszönöm a remek ötletet. Citrom mániás vagyok. Boldog új évet kívánok! Üdv: Évi néni

552