Citromos vajaskeksz recept

Citromos vajaskeksz
Citromos vajaskeksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A decemberi Stahl magazinban található citromos tallér receptjét készítettem el, kissé átalakítva, hogy felavassam az új, karácsonyra kapott kekszformáimat. 

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas keksz, citromos keksz, vajas keksz citromosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez keverjük a sütőport és a sót. 
  2. A kétféle cukrot összedolgozzuk a vajjal, majd a tojásokkal, a citromlével és héjjal együtt habosra verjük. 
  3. Összeforgatjuk a lisztes keverékkel.
  4. Kekszformába nyomkodjuk, vagy pár centi széles, kör alakú kekszeket formázunk.
  5. Kb. negyed óráig sütjük 180 fokon (figyeljük a sütőt!)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 951
elküldve: 3
receptkönyvben: 168
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

chloedejonge

Mióta szakács: 2012.11.03.
15 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

chloedejonge
chloedejonge / chloedejonge h, 2013-01-21 21:11

én mindig búzafinomlisztből sütök, úgy tudom, réteslisztből a sütik kemények lesznek. de ez nem biztos, még sosem próbáltam.
ha jól emlékszem, kb 40 db keksz lesz belőle :) de ez persze a mérettől is függ.
Díszítéshez én kipróbálnám az e-heti gasztroblogger citromhabos cupcake receptjének citromhabját :))

Flórika
Flóri / Flórika h, 2013-01-21 19:29

Még egy kérdésem lenne,csak elfelejtettem.
Én olyan 4-5 emberre sütném ezt a kekszet meg,elég lesz a tészta ennyi lisztből?
Hány db keksz várható?

Flórika
Flóri / Flórika h, 2013-01-21 19:28

A búzarétesliszt megfelelő lesz hozzá? :)

Köszönöm válaszod,arra gondoltam,hogy különböző formákat csinálok majd a tésztából szaggatóval :)

Díszítéshez van valamilyen ötleted esetleg? :)

taranikó
taranikó h, 2013-01-21 09:28

Nagyon finom keksz. Sajnos citromhéjat nem tudtam tenni bele, így nem olyan intenzíven citromos, de így is fincsi.

Flórika
Flóri / Flórika k, 2013-01-15 18:56

Úgy nem lehet hogy kinyújtom és kiszaggatom formákkal a tésztáját?
Vagy túl híg lesz?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva szo, 2012-12-29 19:01

Már meg is sütöttem. Nagyon finom. Kicsit nekem tömött lett a tésztája. Lehet, hogy nem jól választottam lisztet? Fehér tönkölylisztből készítettem. Kicsivel több citrommal és valamivel kevesebb cukorral, de isteni lett. Hálásan köszönöm a receptet. Üdv: Évi néni

chloedejonge
chloedejonge / chloedejonge szo, 2012-12-29 19:52

Kedves Évi néni!

Örülök, hogy ízlik! Én mindig búzaliszttel sütök, a tönkölyliszttel még sosem próbálkoztam, így nem tudom, hogy az okozhatta-e a problémát. De végtére is az íz a lényeg :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva szo, 2012-12-29 17:44

Hű de jól hangzik. Már futok is a konyhába elkészíteni. Köszönöm a remek ötletet. Citrom mániás vagyok. Boldog új évet kívánok! Üdv: Évi néni

Legfrissebb cikkek

Ez a nő bizony Nutellával festette be a haját - és meglepően szép lett
Ez a nő bizony Nutellával festette be a haját - és meglepően szép lett
Jól hallottátok, igen. Nutellával festette be a haját. Vagyis a fodrásza. És baromi szép lett! Nézzük. 
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
552