r
Nosalty Logó

Citromos túrótorta Violetta őrülteknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Citromos túrótorta Violetta őrülteknek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta elkészítése

Meggydzsem elkészítése

Túrós krém elkészítése

Díszítés elkészítése

Összesen 547 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta elkészítése

Meggydzsem elkészítése

Túrós krém elkészítése

Díszítés elkészítése

Összesen 5441 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta elkészítése

Meggydzsem elkészítése

Túrós krém elkészítése

Díszítés elkészítése

Összesen 204 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.3 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 547 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.7 g

Zsír

  • Összesen
    283 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9072.6 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1529 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    2880 mg
  • Nátrium
    2013 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.6 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    952 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2103 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 5441 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Meggydzsem elkészítése

Túrós krém elkészítése

Díszítés elkészítése

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 26 cm-es tortakarikának csak az alját vékonyan bekenjük zsiradékkal és kevés lisztet szórunk rá. Az oldala maradjon teljesen száraz. A tojásokat használat előtt kb. 1 órát szobahőmérsékleten hagyjuk.
  2. A tojásokat megmossuk és egyenként feltörjük. A fehérjét egy száraz keverőtálba tesszük, a sárgákat külön egy kisebb tálba. A fehérjét elkezdjük felverni, a sót, citromlét és a vaníliás cukorral elkevert cukrot belekanalazzuk. Akkor jó, ha jól elolvadt benne a cukor, de ne legyen túlverve.
  3. Ekkor mehet bele a tojássárgája egyenként, kicsit még verjük, majd az átszitált sütőporos lisztet is beleszitáljuk. A lisztet már nagy mozdulatokkal fakanállal keverjük hozzá. A bátrabbak egy kicsit keverhetik a géppel is.
  4. Rögtön a tortakarikába tesszük és mehet a sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőajtót kinyitnunk. Visszavesszük a hőt 150-160 fokra és kb. 30 percig még sütjük. Ha kinézete és az illata jónak tűnik, tűpróbával ellenőrizzük. Ha jó, akkor nyitott sütőajtónál még kicsit bent hagyjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Kihűlés után a karikát levesszük róla és kettőbe vágjuk a piskótát.

Meggydzsem elkészítése

  1. A dzsemet elkészítjük, amíg sül a piskóta. A meggyet a cukorral feltesszük főni. Addig főzzük, amíg az állaga kenhetőnek nem látszik. Mivel a zselatinhoz langyosnak kell lennie, picit hűlni hagyjuk és a kicsi vízben elkevert zselatinnal újra felforraljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Túrós krém elkészítése

  1. A túrót krumplinyomóval jól eldolgozzuk, beletesszük a puha vajat, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót és citromlevet. Nagyon jól eldolgozzuk és belekeverjük a zselatinfixet.
  2. A tejszínt felverjük a habfixálóval és a túróhoz keverjük. Jól eldolgozzuk.
  3. Az egyik piskótalap köré tesszük a jól elmosott tortakarikát. Nem fontos az alját is használni, hanem arra tálra v. tálcára tesszük, ahol díszítve is lesz a torta. Rákenjük a túrókrém felét, majd a dzsemet is szépen elkenjük rajta. Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni.
  4. Hűtőből kivéve a dzsemre kenjük a maradék túrókrémet és szépen elsimítjuk rajta. Rátesszük a másik piskótalapot és kicsit lenyomkodjuk. Min. 3 órára betesszük a hűtőbe.

Díszítés elkészítése

  1. Ha az eredeti díszítés kerül rá, a felvert habfixálós tejszínnel kedvünkre díszítjük és kicsi lekvárral megpöttyözzük.
  2. Ha az én kreációm szerint lesz díszítve, annyi tejszínt kenünk rá, hogy a fotós oldalfólia alatt pont annyi legyen, amennyi szükséges a magasságához. A tetejére is annyit kenünk, hogy az oldal pont felérjen a tetejéig. Erre kerül a fóliás fotó. Kedvünkre lehet marcipán figurákat tenni rá vagy nem tenni rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1268
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Ajánló

Csak úgy egyszerűen, ha túrótortára vágyunk, de lehet dekorálni kedvünkre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztlányom kislánya Violetta őrült, egyértelmű volt a torta kinézete! A túrótorta a már jól bevált recept szerinti, amit viszont az anyukája "rendelt". A recept a "Webcukrászdából" származik, persze mindig van rajta valami változtatás. És következett, hogy ehető ostyára nyomtattassam ki, amit elterveztem, de éppen rossz volt a gép. Itt álltam dekoráció nélkül, kevés marcipán figurával. :(  Jött az ötlet! Kinyomtattam a saját színes nyomtatómmal, papírra a tervezett képeket, és lazán "becsomagoltam" a fotókat frissen tartó fóliába. A tetejére ment a kör alakú úgy, mintha ostya lett volna. Az oldalára pontosan lemérve a hossza és a szélessége, úgy nyomtattam ki a nekem tetsző képeket Violettáról és a mi kis drágánkról. Ragasztás, fóliázás, és mehetett a torta oldalára. A fólia alá a díszítéshez javasolt tejszínt kentem. Azt is figyelembe vettem, hogy egy 28-as tortakarika még rámenjen, mert így biztonságosan szállítottuk 65 km-re. Néhány marcipándísz, és kész is volt. Felvágás előtt egyszerűen levettük róla a fóliát. Eredetileg tejszínnel és pici lekvárral lehet díszíteni.

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Meggydzsem elkészítése

Túrós krém elkészítése

Díszítés elkészítése

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek