Citromos tiramisu recept

Citromos tiramisu
Citromos tiramisu
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

David Rocco receptje alapján készült. James Martin receptje alapján elkészítettem a Limoncello italt is.
És nemrégen volt ez a recept a Tv Paprikán gondoltam elkészítem, mivel mi szeretjük a tiramisut.
Így megvolt vele a hétvégi édesség is. Habár, ez nem annyira édes, mivel a citrom savnykás íze dominál benne és a Limoncello. Nekem épp nem volt otthon citromos fehér csokim, így nem tettem rá, de attól még nagyon finom lett.

hozzávalók / 8 adag

A tiramisuhoz

A tetejére

ajánlat

Ajánlom mindenkinek,mert ez egy gyors vendégváró desszert. Utolsó pillanatban is el lehet készíteni, és mégis valami külonlegesség. Nem az a hagyományos desszert.

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Villa Maria's Lemon Tiramisu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Verjük habbá a tojásfehérjét.
  2. Adjuk hozzá a cukrot és citrom levét és verjük újra kemény habbá.
  3. Egy külön tálban habverővel a tejszínt verjük kemény habbá.
  4. Adjuk hozzá a tojásfehérje keveréket, öntsuk bele a limoncellót, a reszelt citromhéjat és óvatosan forgassuk össze.
  5. Egy tálban keverjunk össze 1 csésze limoncellot az 1 csésze vízzel.
  6. Adjunk hozzá cukrot, ha szükséges. Óvatosan mártsuk a limoncello keverékbe a babapiskótákat (nem szabad, hogy elázzon!).
  7. Szorosan rétegezzük egy tortaformába (vagy bármilyen magas falú jénaiba). Kenjük el rajta a 1/2 adag krém keveréket egyenletesen, ügyelve arra, hogy teljesen befedje. Tegyünk rá még egy réteg babapiskótát, majd egyenletesen elosztva a maradék krémet kenjük a tetejére. A tetejét megszórjuk reszelt citromhéjjal és a citromos fehér csokoládéval.
  8. 1-2 órát hűtőben vagy hideg helyen hagyjuk összeérni az ízeket. De úgy, mint a hagyományos tiramisut ezt a verziót is azonnal kell tálalni.

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 854
elküldve: 6
receptkönyben: 147
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

Hozzászólások (3)

gregoreva
gregorevah, 2010-11-01 14:53

A TV Paprikát sokat nézem, és igen David Rocco nem semmi egy szakács, nagyon tetszik a műsora, jó hogy ő is főz, és sokkal másabb, mivel ő eleve olasz, így tudja, hol és hogy ,mikor, mit mutasson be, egyszerűt és nagyszerűt.:-) Jamie Oliver se rossz. További jó sütés -főzést kívánok.Éva-Anyóca

ejiku
ejikuh, 2010-11-01 23:21

Szia Éva-Anyóca!
Neharagudj,hogy csak most válaszolok,de ma egésznap dolgoztam,és csak most jutottam számítógép közelbe.
Köszönöm,hogy tetszett a receptem.Reméllem ízleni is fog.Múltkor már elkészítette azEszter lomoncelloját,nagyon finom,biztos elfogom többször is készíteni.Szia Maria

gregoreva
gregorevah, 2010-11-01 14:50

Nagyon klassz a recepted, citromosan még nem is csináltam.Kipróbálás lesz, ez is a naptáramba került, hogy mikor készítem el, hisz jönnek az ünnepek, be van táblázva mikor melyik süti,torta jön.Ez is beírva.Köszi!Azt viszont leírom ide ,hogy AzEszter csinált egy csúcs szuper Limoncello házilag,nevű csodát, és én is elkészítettem, azzal készítem el a limoncellos ételeket, sütiket, nézd meg az oldalán, és próbáld ki házilag ,biztos tetszeni fog.:-)Szép napot:Éva-Anyóca

nem beszélve a sós citrom, műremekről, amit szintén sok főzés alkalmával felhasználhatsz :-)

Legfrissebb cikkek

Top 10 könnyű, lisztmentes főzelék
Top 10 könnyű, lisztmentes főzelék
A menzai koszton szocializálódva sűrű fehér szószban úszó zöldségdarabkákként gondolunk a főzelékekre, holott sokkal több lehetőség van ebben a jellegzetes magyar ételben.
624