Citromos mignon ahogy Timcsó készíti recept

Citromos mignon ahogy Timcsó készíti
Citromos mignon ahogy Timcsó készíti
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen imádtam a citromos fondános mignon-t . A hétvégén eszembe jutott, és elkészítettem a házi változatot:-)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pudinghoz

A vajas krémhez

A mázhoz

ajánlat

Annak ajánlom, aki szereti a NAGYON CITROMOSat ! Hatalmas adag, aki csak egy tálca sütit szeretne elég a fele is!

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

citromkrémes mignon, vajas-pudingos mignon, mignon citromos krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a fele cukorral. A többi hozzávalót habosra keverjük, és végül beleforgatjuk a tojáshabba.
  2. Kivajazott-lisztezett (kb. gáztepsi méretű) tepsibe töltjük, elsimítjuk, majd készre sütjük. Ha kihűlt óvatosan, középen kettévágjuk.
  3. A puding hozzávalóiból a tejet, cukrot, citromhéjat feltesszük forrni, a keményítőt és a vizet, aromát elkeverjük, és ha forr a tej ráöntjük (összekapja a pudingunkat, ha nem lett elég sűrű, akkor visszatehetjük a gázra, így nem lesz csomós), majd félretesszük kihűlni.
  4. Kikeverjük a vajas krémet habosra, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot és a két lap közé töltjük. A tetejére egy másik tepsit teszünk, hogy szép sima legyen, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. A mázhoz a tojásokat szétválasztjuk és külön a sárgáját, külön a fehérjét 30-30 dkg porcukorral, és a fele-fele citrom levével habosra keverjük, végül a két mázat összeöntjük egy mélyebb tálba, amibe majd tudjuk mártani a mignonokat.
  6. Felszeljük a sütit kb. 5x5-ös kockákra (gáztepsi méretet sütöttem, így nekem 6x7 darabra sikerült vágni kb. kocka méretűre, 42 db lett belőle), és egyesével belemártjuk a cukormázba (én egy rácsra tettem őket lecsöpögni, majd mignonpapírba tettem őket) 10-15 perc alatt megszáradnak, citromhéjjal díszítjük a tetejüket.
     
  • sütési hőfok: 175°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 26 248
elküldve: 13
receptkönyvben: 452
elkészítve: 5/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Timcsó

Mióta szakács: 2012.02.05.
30 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-11-09 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.11.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-03-01 13:35

Kedves Timcso! Nagyon tetszik a minyonod, csak szeretnem megkerdezni, hogy a mazzal kapcsolatban, a tojasfeherjet is csak kevered a fele cukorral, vagy pedig fel kell verni kemeny habba es ugy kell osszekeverni a sargajaval? Elore is koszonom, udv. Veronika

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2013-03-14 16:04

Szia, bocsánat a kései válaszért...lehet már rég túl vagy rajta! Nem kaptam értesítőt... :-(
Szóval nem verem fel habnak, hanem hozzáteszem csak a fehérjéhez a porcukrot és elég sokáig keverem, hogy sima, selymes legyen.
Üdv.: timi

Timcsók
Timcsó / Timcsók Wed, 2012-11-21 19:06

Kedves Katika
Örülök, hogy kipróbáltad a receptem:-) és , hogy megosztottad velem!
Üdv.: Timi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-05-21 09:42

Köszönöm, a férjem kedvenc nyári édessége.:-)
Mentve, el fogom készíteni, köszönöm.
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

cserti jutka
cserti jutka Mon, 2012-05-21 04:16

Kedves Timcso
Csak nyelek és nyelek olyan guszta a mignonod. Ha Magyarországon élnék máris mennék a cukrászdába.
Nagyon ügyes vagy.

Üdvözlettel
Jutka

957