r
Nosalty Logó

Citromos-mákos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos-mákos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 711 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    247 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    3048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7099.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    2989 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2374 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    846.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    615 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    2072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1986 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2666 micro
Összesen 4275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta: A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és folyamatosan hozzáöntjük a tojássárgákat, a cukrot, majd a lisztet. A legvégén beleöntjük a mákot, és azzal is jól összekeverjük.
  2. Kivajazott tortaformában berakjuk az előmelegített sütőbe 180 fokra, és addig sütjük, amíg szépen össze nem áll. Ha a tésztájába beleszúrunk egy villát, és nem tapad rá, akkor tudjuk, hogy már jó.
  3. Töltelék: A 6 lap zselatint beáztatjuk hideg vízbe, amíg hullámos nem lesz.A 6 tojássárgáját, a tejet, cukrot felmelegítjük, de nem kell, hogy forrjon, közben kevergetjük.
  4. A zselatint kiemeljük, kinyomkodjuk belőle a vizet, és belerakjuk a meleg töltelékbe, hogy összeérjenek.Levesszük a lángról, félrerakjuk hűteni, közben a tejszínt felverjük, és amikor kihűlt a töltelék, lassan kanalanként hozzáadjuk a tejszínt. Mikor jól összekevertük, reszeljük bele a 3 citrom héját, és jól dolgozzuk bele.
  5. Mikor készen vagyunk, összerakjuk a tortát, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel, célszerű tortaformában csinálni, hogy ne folyjon szét, a tetejére vágjunk szép citromszeleteket. Az oldalát én darált dióval díszítettem, de lehet mandulával is.
  6. Ha készen vagyunk, tegyük be a hűtőbe, hogy összeálljon!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5504
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Látogass el facebook oldalamra, ahol még több finomságot találsz:) Facebook-> bounchepatisserie

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?