r
Nosalty Logó

Citromos-kakukkfüves csirkecomb humusszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos-kakukkfüves csirkecomb humusszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 1145 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 4579 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 208 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1145 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.8 g

Zsír

  • Összesen
    280.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4799.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2535 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2349 micro
  • Kolin:
    665 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 4579 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A humuszhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A combokat megtisztítjuk, sózzuk és borsozzuk. A citromokat karikára vágjuk (ha nem bio, egész éjszakára szódabikarbonába áztatjuk - lásd), majd oregánóval megszórjuk azokat.
  2. A combokat egy nagy serpenyőben előre megsütjük. Nem szükséges alaposan átsütni, de mindkét oldalukat süssük 2-3 percig.
  3. Hámozzuk meg a fokhagymát.
  4. A combokat, a kakukkfüvet, a citromot és a rengeteg fokhagymát helyezzük el egy tűzálló tálban. Öntsünk rá olívaolajat és ánizslikőrt, majd lefedve süssük az előmelegített sütőben kb. 20 percig. 20 perc után vegyük le a fóliát, és süssük további 10-15 percig anélkül.
  5. Előző este áztassuk be a csicseriborsót vagy készíthetjük konzervből is, akkor egyértelmű, hogy szükségtelen a beáztatás. Ha nem konzervből készítjük, a beáztatás után a csicseriborsót kb. 20 perc alatt főzzük puhára.
  6. Turmixoljuk össze az alapanyagokkal. Amennyiben nem elég krémes, a masszát tejföllel és olívaolajjal tovább krémesíthetjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3629
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy újabb Stahl recept, amelyet valószínűleg többször fogok még készíteni. Túl sokat készítettem belőle, de nem unalmas az íze. A harmadik napon a húst átalakítottam, egy könnyű paradicsomos szósszal megbolondítottam. A szószos húsok nagyon jól mennek a humuszhoz. Pitával érdemes fogyasztani, de a humusz magában is nagyon laktató. Tehát nem szükséges még extra szénhidrátot enni hozzá.

Hozzávalók

A csirkéhez

A humuszhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek