Citromos-gyömbéres sizzler recept

Citromos-gyömbéres sizzler
Citromos-gyömbéres sizzler
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyömbéres hangulatomban vagyok. Az igazság az, hogy a nap minden pillanatában szívesen ennék gyömbért gyömbérrel. Ehhez a hangulatomhoz keresve recepteket bukkantam rá erre a finomságra. 

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A körethez

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyömbéres citromos csirke, grillezett indiai csirkemell, csirkemell görög joghurttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A por alakú fűszereket összekeverjük a citromlével.
  2. A csirkét beirdaljuk, kissé sózzuk, és a mélyedésekbe is beledörzsöljük a citromos pácot, legalább 1 órát pácoljuk a húst benne.
  3. A joghurthoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és gyömbért. A hús tetejére 1-1 tk mézet csorgatunk, befedjük a felszeletelt lilahagymával, ráöntjük a gyömbéres joghurtot. Alufóliával lefedjük.
  4. 170 fokos sütőben grill alatt sütjük fél órát, majd levesszük a fóliát, és még 5-6 percig grillezzük, pirítjuk.
  5. Vadrizses barnarizzsel, citromszeletekkel, mangó chutney-val tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 27x20 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 274
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1807 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hanna76
hanna76 sze, 2012-07-04 21:49

Kedves Évi néni! Köszönöm a gyors választ, biztosan jól van leírva én érthettem félre, de akkor megnyugodtam, hogy a csodás pác tovább gazdagítja ez a finom fogást. Feltétlenül ki fogom próbálni! Üdv, Hanna.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva sze, 2012-07-04 18:11

Kedves Hanna!

Akkor sajnos nem helyesen írtam le, de, igenis felhasználjuk. Sőt, abban sütöttem meg, amiben pácoltam. A joghurt ment a hús tetejére. Jó étvágyat hozzá! Üdv: Évi néni

hanna76
hanna76 sze, 2012-07-04 13:09

Kedves Évi néni! Őrült jól hangzik! Jól értem, hogy a fűszeres- citromos pácot nem használjuk fel a sütés folyamán? Szép napot, Hanna.

758