Citromos csirke mustáros zöldségnyárssal recept

Citromos csirke mustáros zöldségnyárssal
Citromos csirke mustáros zöldségnyárssal
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a citromos húst, és egy könnyed mégis laktató ételre vágyik, az mindenképpen próbálja ki ezt a receptet. Ízlés szerint lehet hozzá rizst is tálalni.

hozzávalók / 4 adag

Húshoz:

Zöldségnyárshoz: lényegében bármilyen zöldség, én most ezeket nyársaltam fel:

  • 1 közepes cukkini
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 kisebb zellergumó
  • 10 db gomba
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 db sárgarépa
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 db citrom feldarabolva
  •  8 db nyárspálca - amit 30 percre vízbe áztatunk, hogy ne égjen meg sütés közben

Szószhoz:

  • 2 ek méz
  • 2 ek mustár
  • 4 ek olaj
  • só, bors

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirke zöldséges nyárssal, citromos csirkecomb zöldségkörettel, párolt csirkecomb zöldségekkel tűzdelt nyárssal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 db nyárspálcát 30 percre vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségekkel kezdjük. Megtisztítjuk, megpucoljuk, feldaraboljuk őket. Majd az áztatott pálcákra húzzuk őket, hőálló tálba sorakoztatjuk.
  3. A szósz hozzávalóit összekeverjük, és megkenjük vele a zöldséges nyársakat.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. Amíg a zöldség sül, megtisztítjuk a combokat, sóval és borssal fűszerezzük.
  6. 3-4 evőkanál felforrósított olajban a felsőcombok mindkét oldalát megpirítjuk, majd a citrom levét ráfacsarva 20 percig fedővel lefedve pároljuk. Végül pirosra pirítjuk a husikat.
  7. A húshoz készítettem fokhagymás-tejfölös uborkasalátát - rengeteg fokhagymával!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 448
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LilaKancso
Lila Kancsó / LilaKancso cs, 2012-11-29 23:12

Nekem semmi bajom a saslik elnevezéssel sem, de egyszerűen a nyárs az nyárs :) A saslik elnevezés pedig olyan..., hát másra asszociálok belőle :)

Sancho
Sancho cs, 2012-11-29 07:29

Na, végre valaki, aki nem sasliknak nevezi a sütőnyársat! (sas+lik...)