r
Nosalty Logó

Citromkrémes finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Delicious
Citromkrémes finomság
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 3942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    243.3 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5382.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1343 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    2175 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 3942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A már ismert módon a hozzávalókból piskótát készítünk!

Krém

  1. A tojásokat az átszitált liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük. Csak egy irányba kevergessük, hogy a krémünk ne legyen csomós.
  2. Levesszük a tűzről és kevergetve langyosra hűtjük. Belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét, majd a vajjal habosra keverjük.

Csokimáz

  1. A puha vajat a cukorral és a kakaóporral összeolvasztjuk kis lángon, állandó keveréssel. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet, hogy le ne égjen.
  2. Amikor már nem érezni a szemcséket és egyenletes a csokimáz, akkor ráöntjük a tészta tetejére.
  3. Aki szereti a narancsos csokit, nyugodtan reszelhet bele narancshéjat, de csak óvatosan, nehogy megkeserítse a csokinkat.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótánkat éles késsel ketté vágjuk.
  2. A krémet elkenjünk a piskótalapok között. Ha van időnk, apródonként tegyük bele a krémet, mert a piskótán hamarabb kihűl, így nem folyik majd szét.
  3. A piskótalapot rátesszük a kémre, és várunk 5 percet, hogy magába szívja a nedvességet, így könnyebb lesz a csokimázat elsimítani a tetején.
  4. Díszítésnek használhatunk cukorba mártott citromkarikákat, vagy tortadarát is. Ha citromot teszünk rá, érdemes a citrom levét papírtörlővel felitatni, hogy ne áztassa el a sütinket!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7013
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Ajánló

Egy pohár limonádé kíséretében kiváló nyári sütemény!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Delicious 8 recept

Egyszerű, gyors, és finom is! A mai rohanó világban ez a 3 szó a háziasszonyok jelmondata! Így az enyém is!  

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek