r
Nosalty Logó

Citromjoghurtos habszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromjoghurtos habszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 tojásfehérjéből és 25 dkg cukorból habot verünk. A kész habba óvatosan belekeverünk 2 ek lisztet.
  2. A masszát sütőpapíros tepsire vagy sütőlapra egyenletesen elkenjük. 30-40 percig szárítjuk előmelegített sütőben, kb 150 fokon. Óvatosan kell eltávolítani a sütőlapról, mert nagyon törik. (Én hidegen vettem le, és rögtön arra a tálcára tettem, amin tálaltam is.)
  3. Amikor a lap már majdnem kész, akkor amásik 5 tojásfehérjéből és 25 dkg cukorból szintén habot verünk, és 2 ek lisztet belekeverünk. Ugyanúgy szárítjuk, mint az előzőt.
  4. Ha a lapok kihűltek, elkészítjük a citromos tölteléket. A tejszínt félig felverjük, beletesszük a zselatin fix port és a habfixálókat. Kis keverés után hozzáadjuk a joghurtokat, és a reszelt citromhéjat.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krém 2/3-ával, és óvatosan ráhelyezzük a másik lapot is. Bekenjük a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7131
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég sok tojásfehérjénk maradt, és gondolkodtunk, hogy lehetne ezeket hasznosítani. Szülinap is volt a családban, gondoltuk, most valami különlegessebbel lepjük meg az ünnepeltet. Így született meg a habos szelet ötlete.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek