Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromfüves szelet

Citromfüves szelet
Citromfüves szelet
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept egy 2003-as kiadású Tina magazinból való. A fiam egyik kedvenc sütije, de az újság eltűnt, és hiába kerestem a receptet a neten, nem találtam. Úgyhogy hosszú évekig nem készítettem ilyen sütit. Aztán egy költözés után előkerült az újság :) Úgyhogy most megosztom mindenkivel, ha esetleg ismét elveszíteném az újságot, akkor itt meglesz!

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető süti. Az eredeti recept egy alaptésztát ad, és háromféle elkészítési mód van leírva hozzá. Tehát az ott lévő adatok harmadolva vannak ennél a változatnál.

hozzávalók / 5 adag

tészta

tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Citromos szelet, citrusos süti, citrommázas sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és beletesszük a reszelt citromhéjat. A lisztet, a keményítőt és a sütőport elkeverjük, és hozzáadjuk a masszához.
  2. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk liszttel, és egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. 200 fokon kb. 15 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
  3. Amíg sül a tészta, addig lecsipkedjük a citromfűleveleket, szár ne maradjon rajtuk. Majd kikeverjük a citromléből és a porcukorból a citrommázat. Ha a máz mennyiségét keveslitek a tepsi méretéhez képest, akkor nyugodtan lehet többet kikeverni.
  4. Ha a tészta megsült, kifordítjuk egy tálcára, majd ismét fordítunk rajta, hogy a teteje kerüljön felülre. Ha kihűlt, szépen elrendezzük rajta a citromfűleveleket. Melegen nem szabad, mert elveszítik szép zöld színüket. Ezután pedig egyenletesen bevonjuk citrommázzal.
  5. Ha a máz megszilárdult, szeletelhető, és fogyasztható a süteményünk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 416
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gyevocska

Mióta szakács: 2012.04.04.
5 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

619
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
finomliszt 20 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 15 dkg
citromfű 1 csokor