Cipóban sült csülök recept

1 adag
1111
kcal
Cipóban sült csülök
Cipóban sült csülök
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem ötlete volt, hogy ezt az ételt elkészítsem. Még nem próbáltam soha ezt a receptet, igaz másikat sem. Elment a boltba, és hozott egy csülköt. Amikor megfőztem, még egyszer megnéztem a receptet, és majdnem elájultam. A férjem csak egy sima csülköt hozott, és nem füstöltet. Szerencsére volt füstölt szalonnám. : )
A receptet itt találtam:http://www.tutireceptek.hu/cipoban-sult-csulok  érdemes átnézni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az a kis Károlyi nagyon jól illett hozzá. Lehet hozzá tojást is főzni.

 

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csülök cipóban, füstölt csülkös töltött cipó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól megmosott füstölt csülköt annyi hideg vízbe tesszük főni, amennyi bőven ellepi.
  2. Kis lángon puhára főzzük, csontjáról lefejtjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A lisztből a tejjel, a vajjal, az élesztővel, a sóval, a cukorral kelt tésztát készítünk.
  4. Ha kellőképpen összegyúrtuk, meleg helyen kelesztjük 30 percet.
  5. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, középre fölhalmozzuk a főtt csülköt, majd szorosan felgöngyöljük.
  6. Tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és közepesen meleg sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 366
elküldve: 1
receptkönyben: 235
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

Hozzászólások (10)

milkacica
milkacicak, 2012-04-10 07:54

Kedves ladybird!
Elkeszitettem, isteni lett, olyan finom lett a tésztája szinte kalácsszerű, nagyon ízlett Mindenkinek.
Köszönöm,
üdv, Milkacica

ladybird
ladybirdk, 2012-04-10 09:27

Kedves Milkacica!
Maradékból én is éppen elakarom készíteni. A tésztáját én is nagyon szeretem. Valóban kicsit kalácsszerű. Szia! Éva

Lindibidi
Lindibidics, 2012-01-05 09:44

Kedves ladybird!
Kicsit összezavart a tojás téma... :) A 2 tojás a tésztába kell vagy főve a csülök mellé lehet rakni a belsejébe?
Válaszodat előre is köszönöm!

ladybird
ladybirdcs, 2012-01-05 13:02

Kedves Lindibidi!
Az előző hozzászóló úgy látszik engem is megzavart. Nos a két tojás a tésztába kell,úgy ahogy írtam. Főtt tojást külön ha akarsz rakhatsz bele,de én sem raktam.

ladybird
ladybirdv, 2011-10-02 20:31

Kedves z1!
A tojást azért írtam,mert van aki főtt tojást is rak bele,én nem tettem.A bor amennyire én értek hozzá száraz volt.A legjobb bor volt amit valaha ittam.A paprika és paradicsom nálunk nem dísz,megszoktuk enni.Azért volt akkor és ott, ahol a helye van, az asztalon.Véleménye mindenkinek lehet és az a jó benne ha normálisan fogalmazzák építő jellege is lehet. Sok receptet néztem meg és mindig a hozzászólást is átnézem,mert abból is tanulok.Ez az én véleményem. : ) Éva

z1
z1szo, 2011-10-01 22:50

Kedves ladybird!
Ha szeretnék hülyének tűnni, akkor megkérdezném, hogy minek a borhoz tojás?
De nem szeretnék.
Ezért csak azt kérdezem, legalább száraz bor volt?
...ha már nem sör.
Amúgy a kajád jó.
Csak a paprika és a paradicsom szerintem nem illik hozzá.
Még dísznek sem.
Ellentétben talán egy kis tormával, mustárral, savanyúsággal, párolt káposztafélékkel ( édes ill. savanyú ).
De ez az én véleményem, ami mint tudjuk, mindig szubjektív!
Z.

ladybird
ladybirdsze, 2011-07-20 11:34

Kedves HZ!
Ne félj hamar észhez tértem és úgy csináltam ahogy leírtad. Aztán tettem hozzá szalonnát,hogy finom legyen.

HZ1012
HZ1012h, 2011-07-18 18:52

Kedves ladybird!
Nem kell elájulni, jó ez sima csülökkel is! Csak akkor azt eszelős mennyiségű hagyma, fokhagyma, szemes bors és babérlevél társaságában kell puhára főzni a tésztába bugyolálás előtt. Nálunk mindkettő bejött, a füstölt és a sima csülök is!

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
1111